Planeta Marte: SURPRIZA de la NASA, Vestea UIMITOARE Anuntata (VIDEO)

Planeta Marte este in centrul unui anunt surpriza venit de la NASA, agentia spatiala americana reusind o realizare remarcabila privind o misiune viitoare.

Planeta Marte este in vizorul celor de la NASA care sunt extrem de hotarati sa exploreze si mai bine corpul ceresc aflat la atat de mare distanta de Pamant in momentul de fata, si astazi fac un anunt uimitor. Se pare ca robotul care urmeaza sa fie trimis pe paneta Marte in 2020 a trecut cu brio peste testele de verificare a capacitatii sale de a se misca pe un teren aproximativ la fel de dificil precum cel de acolo, deci merge mai departe cu faza de testare.

Planeta Marte urmeaza sa fie vizitata de acest nou robot in 2021, el reusind sa treaca peste acest test la 6 luni dupa ce i-au fost montate rotile, dar si ansamblul care ii va permite sa se deplaseze fara probleme acolo. NASA a spus ca robotul sau si-a “luat permisul de conducere” in urma acestui test, iar in clipul video de mai sus puteti vedea in ce conditii a fost testat robotul pentru a se vedea daca este capabil sa parcurga distante lungi pe planeta Marte.

Planeta Marte: SURPRIZA de la NASA, Vestea UIMITOARE Anuntata (VIDEO)

NASA a desfasurat toata aceasta procedura de testare in nu mai putin de 10 ore, astfel incat sa testeze cat se poate de bine toate sistemele in baza carora robotul isi va desfasura deplasarea pe planeta Marte. Pentru acest robot cei de la NASA au implementat si noi sistem de ghidare autonoma pentru suprafata de pe planeta Marte, si desigur ca inclusiv acestea au trecut peste testele pregatite de catre ingineri pentru a verifica utilitatea lor.

Planeta Marte a generat multe probleme pentru robotul Curiosity trimis de ceva vreme de catre NASA acolo, iar inginerii au incercat sa integreze in cel nou rezolvari pentru problemele intampinate. Spre deosebire de cel care e prezent acum acolo, robotul nou al NASA urmeaza sa parcurga distante si mai mari pe planeta Marte, si va avea deasemenea mai multe echipamente, deci va trebui sa fie capabil sa desfasoare o misiune mult mai complicata.

Planeta Marte s-a dovedit a fi extrem de neprietenoasa cu cei de la NASA pana in momentul de fata, ei avand parte de foarte multe probleme cu robotul actual, si va fi interesant de vazut daca ele vor mai exista in cel nou.