Facebook a EXPUS Datele a SUTE de MILIOANE de Oameni pe Internet

Facebook a expus datele a sute de milioane de oameni din intreaga lume, iata cat de serioasa este problema cu care se confrunta compania americana.

facebook expus date

Facebook trece iar printr-un scandal care ne arata cat de putin conteaza oamenii pentru compania americana, sau cel putin cat de putin conteaza datele acestora pentru o corporatie interesata doar de bani.

Numerele de telefon si numele de utilizator ale nu mai putin de 267 de milioane de conturi Facebook au fost expuse pe internet intr-o baza de date care putea fi accesata de catre oricine, de oriunde, fara vreo parola pentru protectie.

Facebook a reusit de aceasta data sa aiba date a “doar” 267 de milioane de oameni expuse pe internet, nu a 400 de milioane, asa cum s-a intamplat acum cateva luni, insa chiar si asa, vorbim despre o problema foarte mari.

Facebook a fost indirect vinovata de problema, iar asta deoarece acea baza de date nu i iapartinea, ci apartea unei companii terte, care a extras informatii de pe Facebook, in diverse scopuri, dar nu le-a protejat in vreun fel.

Nu se stie deocamdata cum au fost obtinute ID-urile Facebook si numerele de telefon ale conturilor din baza de date creata de catre hackeri, si fie e vorba de o exploatare a platformei, fie o problema de securitate.

“Informațiile conținute în baza de date ar putea fi utilizate pentru a desfășura campanii SMS de spam și campanii de phishing, printre alte amenințări la adresa utilizatorilor finali. Acesta a fost lăsat expus timp de aproape două săptămâni începând cu 4 decembrie și este acum indisponibil – dar nu înainte să fi fost partajat ca descărcare pe un forum de hackeri.”

Pana in 2018 cei de la Facebook le permiteau dezvoltatorilor sa acceseze foarte multe date despre conturile din platforma, aparent inclusiv numerele de telefon, si e posibil ca datele sa fi fost extrase atunci, dar destul de improbabil, avand in vedere ca asta s-a intamplat cu un an in urma.

Facebook nu a declarat deocamdata nimic in legatura cu aceasta situatie, iar sansele ca ea sa o faca sunt la fel de mici precum cele ca problemele de acest gen sa fie rezolvate de catre compania americana pentru viitor.

Avand in vedere ca aceasta nu este prima oara cand o problema de acest gen apare, e greu de crezut ca Facebook va decide vreodata sa rezolve aceste probleme serioase cu securitatea datelor pe care are de la noi.

Facebook a promis intotdeauna ca va tine in siguranta datele oamenilor, ca le va proteja impotriva oricaror situatii de acest gen, insa niciodata n-a reusit sa faca efectiv tot ceea ce ne tot promite.