RO-ALERT a TREZIT din SOMN SUTE de MII de Bucuresteni NERVOSI

RO-ALERT a trezit din somn sute de mii de bucuresteni nervosi cu un mesaj de avertizare privind un pericol care viza, aparent, sute de mii de persoane.

RO-ALERT trezit somn

RO-ALERT a fost folosit aseara de catre ce de la ISU Bucuresti – Ilfov pentru a alerta populatia din Capitala in legatura cu un incendiu care avea loc in zona Fundeni, si care aparent era atat de periculos incat ameninta tot orasul. Spun asta pentru ca la ora 23:0x au inceput sa vina mesajele de avertizare extrema ale RO-ALERT pe telefoane, iar din cauza lor sunt sigur ca sute de mii de Bucuresteni au tresarit, sau s-au speriat cu totul, avand in vedere ora.

RO-ALERT alerta extrema Bucuresti incendiu FUndeni

RO-ALERT a avut acest mesaj setat sa ajunga la cel putin jumatate din Bucuresti, si spun asta pentru ca desi stau la mare distanta de zona in care a avut loc acel incendiu, tot am primit o alerta prin sistem. Din imaginile celor de la ISU se pare ca incendiu a fost unul destul de puternic, si s-a degajat destul de mult fum in atmosfera, insa nu cred ca toti bucurestenii care au primit mesajul de avertizare prin RO-ALERT au si apreciat gestul.

RO-ALERT a TREZIT din SOMN SUTE de MII de Bucuresteni NERVOSI

RO-ALERT a fost gandit pentru a trimite mesaje de avertizare pentru populatie indiferent ce fel de situatie extrema exista, iar acest incendiu nu este primul pentru care se trimite o alerta de acest gen. Aceasta ar putea fi cea mai tarzie ora la care se trimite un mesaj prin RO-ALERT, si cred ca multi s-au gandit ca se intampla ceva cu mult mai grav, dar din fericire n-a fost decat un incendiu intr-o zona izolata a Bucurestiului.

Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la o hală amenajată ca service auto şi la un depozit cu materiale…

Publicată de ISU Bucuresti-Ilfov pe Joi, 19 decembrie 2019

RO-ALERT poate trimite si mesaje doar in anumite zone dintr-un oras, sau din tara, astfel ca geolocalizarea este extrem de importanta pentru a limita zona in care populatia este avertizata de catre autoritati. Desigur ca si telefoanele trebuie sa fie capabile sa primeasca mesaje de la RO-ALERT, iar in cazul celui de aseara, cred ca multi dintre cei care l-au primit au fost extrem de bucurosi ca n-au aruncat cu telefoanele de perete la 11 noaptea.