Google Primeste o AMENDA MARE in Europa, iata ce de ce e Acuzata

Google are aplicata o noua amenda mare in Europa de catre autoritati, iata de ce este acuzata compania, si ce explicatie a dat pentru actiunile sale.

Google amenda franta

Google are parte de noi probleme serioase in Europa, compania americana avand aplicata o noua amenta intr-o foarte importanta tara europeana in urma unei anchete care a durat nu mai putin de 4 ani de zile. Google a avut acum 4 ani depusa o plangere impotriva sa de catre o companie franceza, iar autoritatile au initiat o ancheta din cauza regulilor pentru promovare prin platforma Adsense, care ar fi imprevizibile si opace, iar rezultatul e amenda.

Google a fost amendata cu 150 de milioane de euro de catre autoritati dupa ce o companie franceza s-a plans ca al sau cont din platforma Adwords a fost suspendat in urma unei aparente modificari subite a regulilor de folosire. Efectul a fost eliminarea reclamelor sale din afisare prin platforma Adsense a celor de la Google, iar autoritatile franceze au ascultat plangerile companiei, astfel ca au pornit ancheta care s-a terminat acum cu aceasta amenda mare.

Google Primeste o AMENDA MARE in Europa, iata ce de ce e Acuzata

Google a raspuns in fata acestor acuzatii spunand ca acea companie afisa reclame inselatoare prin platforma sa, astfel ca a decis sa le elimine in totalitate pentru ca oamenii sa nu fie inselati din cauza lor. E posibil ca Google sa fi primit si plangeri de la unele persoane care ar fi fost pacalite de catre reclamele afisate prin platforma sa, iar de aici sa se fi luat decizia de a suspenda contul acelei companii, insa autoritatile franceze au totusi alta opinie.

“Oamenii se așteaptă să fie protejați de anunțuri exploatatoare și abuzive, iar pentru asta se referă politicile noastre de publicitate. Gibmedia difuza anunțuri pentru site-uri web care înșela oamenii să plătească pentru servicii în condiții de facturare neclare. Nu dorim aceste tipuri de reclame pe sistemele noastre , astfel că am suspendat Gibmedia și am renunțat la venituri din publicitate pentru a proteja consumatorii de daune. Vom atrage această decizie.”

Google a tot avut probleme in Franta in ultimii ani, compania americana fiind amendata in cateva randuri, dar cea mai mare “nota de plata” a venit dupa nedeclararea corecta a veniturilor, americanii platind 1 miliard de euro din aceasta cauza. In aceasta situatie, cei de la Google vor incerca sa scape de amenda pe care Franta i-a impus-o, iar sansele ca acest lucru sa se intample ar putea fi destul de mari, daca va resi sa-si demonstreze nevinovatia.