Aplicatiile Google SCOASE din Telefoanele Android intr-o NOUA Tara

Aplicatiile Google vor fi scoase din telefoanele Android intr-o noua tara foarte importanta, iar toate modelele cu acest sistem de operare sunt afectate.

aplicatii google android turcia

Aplicatiile Google sunt scoase din toate telefoanele Android vandute intr-o tara mare de pe glob, compania americana fiind deasemenea amendata pentru ca nu le ofera consumatorilor anumite beneficii in dispozitive. Turcia este tara care a ales sa intre in razboi cu Google din cauza Android, iar compania americana si-a anuntat partenerii ca aplicatiile sale vor fi excluse din orice modele de telefoane care vor fi lansate in tara de acum inainte.

Totul pleaca de la faptul ca in 2018 Google a fost amendata cu 17.4 milioane de dolari de catre Turcia deoarece nu le ofera clientilor posibilitatea de a alege un alt motor de cautare predefinit pentru browserele Android, in afara Google Search. Dupa aplicarea amenzii, Google a avut ragaz de 6 luni pentru a-si modifica sistemul de operare Android, si partenerii locali, pentru a oferi optiuni pentru a schimba Google Search cu alt motor de cautare predefinit, dar asta nu s-a intamplat.

Aplicatiile Google SCOASE din Telefoanele Android intr-o NOUA Tara

Google a inceput astazi sa-si anunte partenerii din Turcia ca nu le mai poate permite sa includa aplicatiile sale in telefoanele noi lansate acolo, ea fiind amendata din nou cu procent zilnic echivalent cu 0.05% din cifra de afaceri zilnica locala. Toate telefanele cu Android care au fost deja lansate in tara pot fi vandute in continuare cu aplicatiile Google, insa in rest se ajunge in situatia in care se afla Huawei, doar ca aici e mult mai complicata de cat pare.

“Google le-a spus partenerilor săi de afaceri turci că nu va putea lucra cu ei la telefoane noi Android care vor fi lansate în Turcia, după ce comisia de concurență a Turciei a decis că modificările aduse de Google la contractele sale nu sunt acceptabile.”

Google ofera prin Google Play milioane de aplicatii pentru utilizatorii de telefoane Android, insa in Turcia exist amulti producatori care nu au, ca Huawei, vreo alternativa care sa permita inlocuirea Google Play. Asta inseamna ca tot clientii sunt afectati de ceea ce se intampla, iar asta in timp ce Google sustine ca lucreaza la o posibila solutie pentru disputa cu autoritatile din Turcia pentru a-si tine utilizatorii fericiti, atat cat mai poate.

Google a primit o amenda de cateva miliarde de euro din exact acelasi motiv de la Comisia Europeana anul trecut, iar cum Turcia e in afara ei, a luat o actiune similara pe cont propriu.