Telekom: HOTARAREA ce a Trimis UNDE DE SOC in TOATA Europa

Telekom a luat o hotarare extrem de importanta care a trimis unde de soc in toata Europa, iata ce a decis grupul de telecomunicatii pentru viitorul sau.

Telekom europa

Telekom a luat si anuntat recent o hotarare extrem de importanta care a trimis unde de soc in toata Europa, iar asta pentru ca vorbim despre o miscare la care putina lume se astepta in decembrie. Grupul german Telekom a anuntat ca suspenda orice fel de discutii pentru incheierea de contracte in vederea cumpararii de echipamente 5G pentru viitoarele retele din Germania, iar asta deoarece guvernul de acolo inca nu a luat o decizie cu privire la retele.

Telekom se afla in discutii extrem de avansate cu cei de la Huawei pentru a cumpara 70% dintre echipamentele 5G necesare doar de la aceasta companie, iar anuntul lor a venit cu siguranta ca o lovitura foarte dura. Cei de la Telekom ar fi trebuit sa plateasca nu mai putin de 533 de milioane de euro pentru aceste echipamente pentru retelele 5G, urmand ca restul de 30% sa vina de la alte companii, cu care s-a aflat deasemenea in discutii destul de avansate.

Telekom: HOTARAREA ce a Trimis UNDE DE SOC in TOATA Europa

Telekom a purtat discutii la Paris atat cu cei de la Huawei, cat si cu reprezentanti ai altor companii care produc echipamente de telecomunicatii, dar toate au fost oprite pana cand guvernul german va lua o decizie. Telekom are 32% dintre actiunile grupului detinute de catre guvernul Germaniei, insa problema e ca acesta din urma inca nu s-a decis daca Huawei reprezinta un risc pentru siguranta nationala a tarii, sau nu, si daca ar putea fi interzisa.

“Deutsche Telekom a fost în discuții avansate pentru a menține Huawei-ul Chinei ca principalul furnizor de echipamente radio pentru noile rețele mobile înainte de a pune negocierile în așteptare din motive politice. Înainte de a pune în discuție, sursele au spus că cele două părți au discutat termenii cheie care au prevăzut că Huawei va furniza 70% din echipamentul de transmisie radio pentru viitoarele rețele 5G ultra-rapide ale Deutsche Telekom pentru un preț de 533 milioane de euro.”

Telekom ar fi vrut ca la inceputul anului viitor sa inceapa sa creeze infrastructura pentru retelele 5G din Germania, insa acest lucru nu se va intampla chiar asa cum isi doreste grupul. E improbabil ca guvernul german sa ia o decizie cu privire la Huawei la nceputul lunii ianuarie, astfel ca Telekom va trebui sa mai astepte mult pentru infrastructura 5G, asa cum se intampla totusi inclusiv in cazul celorlalti operatori de telecomunicatii.

Telekom a blocat toata strategia de achizitii pentru echipamente 5G in toata Europa astfel ca nici in Romania compania nu are deocamdata stabilit viitorul pentru crearea infrastructurii pentru viitoarele retele 5G.