WhatsApp Termina Anul cu o ALERTA, ce TREBUIE sa FACI in Telefon

WhatsApp termina anul 2019 cu o alerta foarte importanta pentru o problema grava care afecteaza absolut toti utilizatorii care au telefoane mobile.

WhatsApp alerta telefoane

WhatsApp termina anul 2019 cu o noua alerta importanta emisa pentru aplicatia de mesagerie, iar toti utilizatorii cu telefoane iOS si Android sunt in pericol din cauza a ceea ce se intampla in momentul de fata cu ea. V-am spus zilele trecute despre o problema extrem de grava a WhatsApp din cauza careia utilizatorii pot ajunge sa aiba sters tot istoricul de conversatii din grupuri, compania americana spunand totusi ca problema a fost rezolvata.

WhatsApp are problema intr-adevar rezolvata, dar asta in actualizarile care au fost lansate pentru iOS si Android, insa daca oamenii nu le instaleaza, atunci ele sunt complet inutile si nu protejeaza pe absolut nimeni, din pacate. Versiunile WhatsApp pentru iOS si Android au implementata o rezolvare pentru aceasta problema extrem de grava si extrem de usor de exploatat, toata lumea trebuind sa aiba grija si sa instaleze chiar acum update-urile disponibile.

WhatsApp Termina Anul cu o ALERTA, ce TREBUIE sa FACI in Telefon

WhatsApp are o vulnerabilitate extrem de serioasa care permite blocarea aplicatiei cu un simplu mesaj malitios care poate fi trimis de catre orice hacker care stie cum trebuie sa fie conceput acest mesaj inainte de partajare. Acest mesaj blocheaza in totalitate aplicatia WhatsApp in momentul in care este primit, fara sa fie necesara accesarea sa de catre utilizator, deci victima nu are nimic de facut decat sa vada cum este complet blocata aplicatia de hacker.

WhatsApp necesita o reinstalare in acest punct, iar asta deoarece incercarea de a accesa grupul in care a fost trimis acel mesaj duce imediat la inchiderea automata a aplicatiei, fara a putea face altceva. Stergerea si reinstalarea aplicatiei WhatsApp este singura solutie pentru a avea din nou disponibila posibilitatea de a accesa grupul de conversatii atacat, insa toate conversatiile anterioare sunt automat sterse cand aplicatia este stearsa.

WhatsApp nu a explicat de ce aceasta vulnerabilitate a existat in aplicatia sa, dar macar a spus ca a rezolvat-o, astfel ca oamenii pot macar sa se protejeze, dar asta numai daca instaleaza cea mai recenta versiune a unei aplicatii.