FBI face o AVERTIZARE MAJORA. CUM Lupta DUR cu HACKERII

FBI a mai lansat o avertizare foarte importanta pentru intreaga lume, iata cum a inceput sa lupte mult mai dur cu hackerii din intreaga lume.

FBI lupta hackeri

FBI a mai facut o avertizare foarte importanta cu privire la problemele care exista in momentul de fata in lumea intreaga, iar de aceasta data vorbim despre ceva ce afecteaza foarte multa lume. Cei de la FBI avertizeaza atat companiile cat si utilizatorii obisnuiti in legatura cu o problema foarte mare care are la baza furtul de date din calculatoare, spunand ca fenomenul este in plina ascensiune, un numar tot mai mare de atacuri fiind descoperit in 2019.

FBI a gasit si o posibila solutie pentru problema, mai exact a dezvoltat un program care se numeste IDLE (Illicit Data Loss Exploitation), acesta fiind gandit pentru a crea date false in calculatoare, pe care hackerii sa le fure. Acest program a fost creat in principal pentru companii, acestea putand crea fisiere false in retelele lor interne pe care hackerii sa le fure crezand ca sunt date reale, cele importante fiind ascunse de catre cei ce le penetreaza retelele.

FBI face o AVERTIZARE MAJORA. CUM Lupta DUR cu HACKERII

FBI nu a detaliat modul de functionare al programului IDLE, insa el presupune o combinare a datelor reale cu cele false, astfel incat hackerii sa creada ca fura intr-adevar date reale, si nu unele contrafacute. Chiar daca datele ar fi combinate, in momentul in care hackerul ar urma sa descarce datele, descarcarea s-ar face doar pentru datele false pe care programul celor de la FBI l-a creat, iar cei ce se ocupa de securitatea infrastructurii IT a companiei ar fi anuntati.

“… programul FBI, IDLE (exploatarea ilegală a pierderilor de date), care are companiile care plantează „date decorate” pentru a confunda intrusii care doresc să fure informații valoroase. Gândiți-vă la el ca la un hub de informatii pentru fraude și spioni corporativi.”

FBI ar avea acces la datele din serverele companiei pentru a le crea pe cele false, autoritatile spunand ca nu pastreaza ceva din ele, dar desigur ca asta ar putea speria unele companii care nu vor ca agentia federala sa vada ce fac ele. Pe de alta parte, solutia celor de la FBI nu aduce protectie totala pentru companii, ci doar ofera o masura suplimentara de securitate, care nu este 100% sigura, si nu garanteaza ca hackerii nu vor cauta si datele reale.

FBI ar vrea sa incerce sa ajute companiile care sunt vulnerabile la atacuri informatice, iar ceea ce propun ei este nu doar interesant, ci si foarte util, dar ramane de vazut cam cate companii ar fi dispuse sa incerce solutiile.