FBI: AVERTIZARE CRITICA pentru TOTI cei cu Telefoane si Laptop-uri

FBI vine cu o avertizare critica pentru toti cei care folosesc telefoane mobile si tablete, iata ce a avut de spus agentia federala americana pentru oameni.

FBI avertizare telefoane laptop

FBI vine cu o avertizare extrem de importanta pentru toti cei care folosesc telefoane mobile si laptop-uri in public, iar daca in perioada aceasta calatoriti, trebuie sa fiti extrem de atenti ce faceti. Cei de la FBI au venit cu o avertizare extrem de importanta pentru toti cei care se conecteaza la retele WiFi in public, spunandu-le sa fie extrem de vigilenti pentru a nu risca sa aiba datele importante interceptate in momentul in care se conecteaza la internet.

FBI vine cu aceasta avertizare pentru ca foarte multa lume calatoreste in urmatoarele zile, iar foarte multi folosesc retelele WiFi publice de prin aeroporturi gari, autogari, hoteluri etc. Cei de la FBI le recomanda oamenilor sa nu isi lase telefoanele mobile, tabletele, etc, sa se conecteze singure la retelele WiFi din preajma lor, iar asta deoarece unele dintre ele pot fi concepute in asa fel incat tot traficul sa poata fi citit de catre detinatorii lor.

FBI: AVERTIZARE CRITICA pentru TOTI cei cu Telefoane si Laptop-uri

FBI le spune oamenilor ca o retea WiFi malitioasa le poate expune o gama foarte variata de informatii, de la parole pentru conturi in diverse website-uri si pana la PIN-uri pentru conturi bancare, si nu doar atat. Mai mult, unele exploit-uri pentru telefoane mobile permit inclusiv controlarea de la distanta a telefoanelor, sau extragerea de diverse date din ele, inclusiv poze si filme din libraria foto/video, totul fara ca victima sa stie ce se intampla de fapt.

“Dacă aveți nevoie să vă conectați la un hotspot public – cum ar fi la un aeroport sau la un hotel – asigurați-vă că confirmați numele rețelei și procedurile exacte de conectare. Obiectivul tău este de a evita conectarea accidentală la WiFi-ul unui fraudator pe care încearcă să îl pară legitim. Pentru ca oaspeții să stea acasă, luați în considerare configurarea unui cont WiFi separat pentru ei. În acest fel, dacă rulează dispozitive nesecurizate în rețeaua dvs., puteți separa vulnerabilitățile acestora de datele dvs. sensibile.”

FBI le recomanda oamenilor sa se conecteze doar la retele cunoscute, sau daca e vorba de una publica, sa fie securizata, si eventual de la un furnizor pe care l-au mai folosit in trecut fara probleme. O alta metoda de securizare a datelor este folosirea doar de website-uri cu conexiuni HTTPS, insa nu toate transferurile de date din telefoane sunt facute in acest mod, asa ca trebuie vigilenta maxima pentru a nu avea datele compromise de catre hackeri.