Vodafone: Decizie IMPORTANTA Anuntata pentru Clientii Romani

Vodafone a anuntat o decizie extrem de importanta pentru clientii sai din Romania, iata ce schimbare foarte mare urmeaza sa fie facuta de catre grup.

Vodafone decizie romani

Vodafone a anuntat o decizie foarte importanta luata pentru clientii sai din Romania, ea venind in a treia zi de Craciun ca o oarecare surpriza, pentru ca schimbarea era asteptata totusi de ceva vreme de catre unii oameni. Vodafone a anuntat intr-un final cand va disparea UPC Romania ca entitate juridica, un proiect de fuziune prin absorbtie fiind inregistrat la ambele companii in 20 decembrie, finalizarea procesului urmand a se termina pe 31 martie 2020.

Vodafone a cumparat UPC Romania in cursul acestui an, completandu-si astfel si lista de servicii pe care le ofera in Romania, grupul avand nevoie de infrastructura pentru a furniza servicii de televiziune si internet fix. Totul a facut parte dintr-o tranzactie prin care grupul Vodafone a cumparat multiple divizii UPC din Europa, iar cu cea din Romania, subsidiara locala a grupului reuseste sa depaseasca 10 milioane de clienti, dar are si infrastructura dorita.

Vodafone: Decizie IMPORTANTA Anuntata pentru Clientii Romani

Vodafone anuntase de ceva vreme ca intentioneaza sa fuzioneze cu UPC Romania, preluand toti clientii si integrand serviciile in propria companie, lucru care va fi finalizat pe data de 31 martie a anului 2020. Toti clientii celor de la UPC Romania vor deveni clienti Vodafone, si astfel se va face trecerea foarte importanta trecere de la o companie la alta, iar de aici vor incepe sa vina si noi oferte pentru servicii complete de la operatorul de telecomunicatii.

“Fuziunea va reduce complexitatea operațională (back-office, funcții suport) determinată de operarea a două persoane jurudice și va ajuta Vodafone România să accelereze și să simplifice procesul de atingere a unor sinergii în ceea ce privește costurile și veniturile. Fuzinea va aduce, de asemenea, o creștere a puterii de negociere a companiei în ceea ce privește achiziția de bunuri și servicii pe bază de volume cumulate.”

Vodafone urmeaza sa absoarba o companie care este prezenta de 25 de ani in Romania, iar asta desi grupul principal e prezent de doar 22 de ani, insa fuziunea e foarte buna, deoarece serviciile vor putea fi imbunatatite. Fuziunea va crea deasemenea si un gigant Vodafone care ajunge la afaceri de 1 miliard de euro in Romania, reintrand in grupul select al operatorilor de telecomunicatii care depasesc aceasta cifra de incasari, dar depasind si Telekom.

Vodafone a avut cativa ani foarte grei pe piata din Romania, insa fuziunea cu UPC ar trebui sa puna capat acestei perioade dificile, iar de aici probabil ca se va trece la o noua perioada de crestere pentru companie.