Calea Lactee: Steaua care se Pregateste sa EXPLODEZE SPECTACULOS

Calea Lactee are in vecinatatea sa o stea care se pregateste sa explodeze intr-un mod spectaculos, iata ce urmeaza sa se intample in univers.

calea lactee steaua explodeze

Calea Lactee are in relativa sa apropiere o stea foarte mare care se pregateste incet, dar sigur, sa explodeze in mod spectaculos, iar asta in principal din cauza dimensiunilor sale foarte mari. Vorbim despre o stea care se afla la o distanta suficient de mare de Pamant astfel incat ea sa nu reprezinte un real pericol pentru noi, insa in momentul in care va exploda, acest eveniment va putea fi observat de oriunde din Calea Lactee fara probleme.

Calea Lactee este gazda pentru foarte multe planete, stele, si nu numai, dar cea despre care vorbim acum are un diametru care este de 20 de ori mai mare decat cel al soarelui, deci s-ar intinde pana la planeta Jupiter. Aceasta stea foarte mare a inceput sa-si piarda din stralucire, iar acesta este primul pas inainte ca ea sa se transforme intr-o supernova, adica sa explodeze, iar cand se va intampla asta, astronomii de pe Pamant vor putea sa observe totul.

Calea Lactee: Steaua care se Pregateste sa EXPLODEZE SPECTACULOS

Steaua are denumirea Betelgeuse, da, cea facuta faimoasa de catre un film de la Hollywood, insa in momentul de fata ea se afla la cam 100.000 de ani distanta de o posibila explozie, care va fi totusi extrem de importanta. Avand in vedere dimensiunea stelei, in momentul in care va exploda va provoca distrugeri foarte mari pentru tot ceea ce se afla in apropierea sa, iar pe Pamant va produce o lumina similara celei unei luni pline, deci fara mari efecte.

“Betelgeuse s-a stins. Mult. A scăzut în luminozitate cu aproximativ un factor de doi și s-a întâmplat destul de rapid. Conform rapoartelor, acesta a început să se întunece în octombrie 2019, iar pentru oricine este familiarizat cu Orion, acesta este foarte slab chiar acum, chiar și cu ochiul.”

Calea Lactee n-ar trebui sa fie foarte mult afectata de aceasta stea in momentul in care va exploda, chiar daca ea este uriasa, iar pe Pamant n-ar trebui sa se intample prea multe lucruri rele. Totusi, un eveniment de acest gen va fi foarte intens urmarit de catre oamenii care vor mai trai pe aici peste 100.000 de ani, daca va mai exista Pamant pe atunci, astfel ca intre timp, nimeni n-ar trebui sa se sperie in legatura cu ceva.