VIDEO: CAT de MULT este Autonomia Bateriei Afectata de Rezolutia Telefonului

Un test foarte interesant ne arata cat de mult este afectata autonomia bateriei telefoanelor mobile de rezolutia care este setata pentru ecranul lor.

Telefoanele mobile moderne au rezolutii din ce in ce mai mari, in momentul de fata ajungandu-se sa fie folosite inclusiv rezolutii 4K in unele modele de telefoane mobile, dar numarul acestora ramane totusi destul de redus.

Foarte multa lume este de parere ca rezolutia telefonului mobil afecteaza autonomia bateriei pe care o ofera acel dispozitiv, insa un test facut pe un Samsung GALAXY S10 Plus are menirea de a ne arata realitatea din spatele mitului.

Puteti vedea in clipul video de mai sus un test facut pe rezolutiile 1440p si 1080p pe care Samsung GALAXY S10 Plus poate sa le redea pe ecranul sau, iar rezultatul obtinut este unul cu totul surprinzator pentru utilizatori.

Samsung GALAXY S10 Plus are in mod nativ setata rezolutia de 3040 x 1440 pixeli, adica 1440p, ea fiind folosita intr-una dintre unitati, in timp ce in cealalta a fost folosita rezolutia 1920 x 1080, substantial mai mica.

Desi probabil ca unii s-ar fi asteptat sa vada o diferenta foarte mare intre autonomia bateriei oferita de catre unitatea cu rezolutie 1080p, in comparatie cu cea care avea rezolutie 1440p, ei bine lucrurile n-au stat asa.

Ambele unitati ale Samsung GALAXY S10 Plus au oferit exact aceeasi autonomie pentru baterie, chiar daca rezolutiile setate pentru telefoane au fost complet diferite, ceea ce este o veste extrem de buna pentru toata lumea.

In mod normal, o rezolutie mai mare ar trebui sa consume mai multe resurse ale unui telefon, insa cand vine vorba despre autonomia bateriei, se pare ca acest lucru nu conteaza chiar atat de mult precum ne-am imagina.

Se pare ca indiferent ce rezolutie ati dori sa setati pentru telefonul vostru, in realitate nu ar trebui sa existe vreo problema cu autonomia bateriei, iar asta pentru ca ea ar trebui sa fie la fel de buna pentru folosirea zilnica, deci nu trebuie sa va faceti griji.