Apple Acuzata ca a FURAT o Tehnologie a Apple Watch ce SALVEAZA Vieti

Apple Acuzata ca a FURAT o Tehnologie a Apple Watch ce SALVEAZA Vieti

Apple este acuzata ca a furat o tehnologie a Apple Watch care s-a dovedit a fi atat de buna incat chiar salveaza vietile oamenilor care o folosesc. Vorbim despre functia Apple Watch care are menirea de a detecta fibrilatie atriala, un doctor din New York spunand ca metoda folosita a fost deja brevetata de catre el.

Apple Watch are implementata o functie care permite monitorizarea pasiva a ritmului cardiac pentru a trimite notificari cand se descopera neregularitati. Se pare ca tehnica in sine nu a fost tocmai noua cand a fost implementata in Apple Watch, un doctor din New York brevetand tehnologia cu mult inainte.

Brevetul de inventie al doctorului a fost inregistrat in 2006, iar desi el a incercat sa discute cu Apple despre problema, se pare ca nu s-a ajuns la o intelegere. Acum doctorul ii cere unei instante din New York sa-i interzica companiei Apple sa mai ofere functia in Apple Watch, dar sa-i plateasca si despagubiri pentru folosirea tehologiei fara acordul sau.

“Wiesel a spus că invenția sa a acoperit „pași de pionierat” în detectarea fibrilării atriale prin monitorizarea „ritmurilor neregulate ale pulsului de la o succesiune de intervale de timp”. El a spus că a contactat pentru prima dată Apple în septembrie 2017, oferind companiei cu sediul din Cupertino informații detaliate despre brevet. Apple a „refuzat să negocieze cu bună-credință pentru a evita acest proces”, susține Wiesel în proces.”

Apple a fost actionata de multe ori in judecata de catre companii, sau oameni, care au considerat ca tehnologii, sau software, create de catre ei au fost folosite in mod incorect de Apple. Pana acum extrem de putine procese deschise impotriva Apple au si avut succes, astfel ca ramane de vazut ce se va intampla acum.

3 COMENTARII

  1. As zice ca multe procese au avut success , fara sa mai punem la socoteala intelegerile “pe din dos” , caracteristice Apple , de la bun inceput.
    Sa ne mai reamintim ca Apple a avut decizie judecatoreasca de interzicere a vanzarii produselor chiar in SUA , datorita furtului de tehnologie de la Samsung – decizie neaplicata din cauza interventiei presedintelui . Hmm , noaptea mintii !
    Furtul de tehnologie e ratiunea existentei Apple.