Apple Acuzata ca vrea sa DISTRUGA Solutiile Publice de Jailbreak pentru iOS

apple distruge jailbreak

Apple este acuzata ca vrea sa distruga solutiile publice de jailbreak pentru iPhone, iPad, iPod Touch, ceva ce nu e tocmai o noutate pentru cineva. Acuzatia vine de aceasta data de la o companie numita Corellium, aceasta fiind specializata pe securitate informatica, deci descopera vulnerabilitati ale iOS.

Apple a acuzat Corellium de faptul ca dezvolta software menit sa analizeze iOS si sa descopere problemele care exista in sistem, astfel incat ele sa poata fi exploatate. Apple a dechis procesul impotriva Corellium in august, insa in decembrie a adaugat la el o plangere pentru incalcarea drepturilor de autor, ceea ce complica lucrurile.

CEO-ul celor de la Corellium este si mai suparat acum, si sustine ca prin aceasta plangere privind incalcarea drepturilor de autor, cei de la Apple vor sa distruga solutiile publice de jailbreak. Apple acuza direct compania ca permite efectuarea de jailbreak pe iDevice-uri, si ca le permite altora sa faca solutii similare pentru telefoanele sale.

“Fișierul afirmă că, deoarece Corellium „le permite utilizatorilor să prindă jailbreak” și „le-a oferit unuia sau mai multor persoane acces … pentru a dezvolta software care poate fi folosit la jailbreak”, Corellium se „angajează în trafic” cu încălcarea DMCA. Cu alte cuvinte, Apple afirmă că oricine furnizează un instrument care permite altor persoane să facă jailbreak și oricine care ajută la crearea unui astfel de instrument, încalcă DMCA. Apple subliniază această poziție, numind instrumentul jailbreak „ilegal” și afirmând că este „proiectat să eludeze [aceleași] măsuri tehnologice” ca Corellium.”

Apple este acuzata ca se foloseste de proces pentru a incerca sa distruga solutiile de jailbreak pentru iDevice-uri, ceea ce de fapt incearca de ani de zile. Apple lupta de ani de zile impotriva solutiilor de jailbreak, si a mai actionat diversi hackeri in judecata, insa niciodata nu va reusi sa opreasca fenomenul, chiar daca in ultimii ani acesta a scazut in intensitate.