Apple Acuzata ca vrea sa DISTRUGA Solutiile Publice de Jailbreak pentru iOS

apple distruge jailbreak

Apple este acuzata ca vrea sa distruga solutiile publice de jailbreak pentru iPhone, iPad, iPod Touch, ceva ce nu e tocmai o noutate pentru cineva. Acuzatia vine de aceasta data de la o companie numita Corellium, aceasta fiind specializata pe securitate informatica, deci descopera vulnerabilitati ale iOS.

Apple a acuzat Corellium de faptul ca dezvolta software menit sa analizeze iOS si sa descopere problemele care exista in sistem, astfel incat ele sa poata fi exploatate. Apple a dechis procesul impotriva Corellium in august, insa in decembrie a adaugat la el o plangere pentru incalcarea drepturilor de autor, ceea ce complica lucrurile.

CEO-ul celor de la Corellium este si mai suparat acum, si sustine ca prin aceasta plangere privind incalcarea drepturilor de autor, cei de la Apple vor sa distruga solutiile publice de jailbreak. Apple acuza direct compania ca permite efectuarea de jailbreak pe iDevice-uri, si ca le permite altora sa faca solutii similare pentru telefoanele sale.

“Fișierul afirmă că, deoarece Corellium „le permite utilizatorilor să prindă jailbreak” și „le-a oferit unuia sau mai multor persoane acces … pentru a dezvolta software care poate fi folosit la jailbreak”, Corellium se „angajează în trafic” cu încălcarea DMCA. Cu alte cuvinte, Apple afirmă că oricine furnizează un instrument care permite altor persoane să facă jailbreak și oricine care ajută la crearea unui astfel de instrument, încalcă DMCA. Apple subliniază această poziție, numind instrumentul jailbreak „ilegal” și afirmând că este „proiectat să eludeze [aceleași] măsuri tehnologice” ca Corellium.”

Apple este acuzata ca se foloseste de proces pentru a incerca sa distruga solutiile de jailbreak pentru iDevice-uri, ceea ce de fapt incearca de ani de zile. Apple lupta de ani de zile impotriva solutiilor de jailbreak, si a mai actionat diversi hackeri in judecata, insa niciodata nu va reusi sa opreasca fenomenul, chiar daca in ultimii ani acesta a scazut in intensitate.

37 COMENTARII

  1. Bravocorelium Apple a luat atitudine pesedista da doamne dacă ți la clienți Apple care avea pot rezista cu agaricii iOS da sa piardă Apple sa plătească sume mari

  2. Retardatule nu m-a refer la piraterie m-a refer ca ar fi bine sa le fie spart sistemul celor ce vor jb și am pus v in loc de b v e lângă b nici prieteni mei nu sunt atât de pretentios

  3. Is It Illegal To Use Cydia?
    In the USA, it is perfectly legal to use Cydia but, should you need to return your iOS device to an Apple store for repair, Apple may void your warranty if the device is jailbroken. Usually, it would be illegal in the USA under the copyright laws the Digital Millennium Copyright Act has defined but, for now, it has been ruled legal.

  4. Așteptăm Găunoșii rapanosi ai mărului mușcat sa își etaleze-prostia,incultura și analfabetismul crunt de care dau dovada. Mânați de gelozie, invidie și foame Găunoșii(ființe primitive) vor face tot posibilul sa arunce cu lături și răutăți, creierele lor minuscule vor flatula iarăși toate inepțiile aberante iar la final se vor face de râs și ne vor demonstra ca nu sunt altceva decât ființe inferioare, niște nevertebrate saracuțe, limitate și demne de dispreț! Găunoșii, acești “oameni de tinichea” sunt goi pe dinăuntru iar în loc de creiere au niște balegi-necrozate, fiind adesea asociați cu maneliștii, oamenii-de-nimic,pleava- societății, niște-hoituri-ordinare care emană răutate și prostie în jurul lor și adesea sunt responsabili pentru tot răul din lumea asta! Haideți sa ii întâmpinăm cum se cuvine cu o puzderie de înjurături și un potop-de-flegme! Poate asa reușim sa scăpăm de ei și de răutățile lor. Doamne ajută!

  5. Eu va spun noua lege implementată de branescu fără produse sau conținut afișat pe dispozitivele android serviciile google cât și softul vor trebuie utilizate pe dispozitive apple

  6. La Multi Ani !
    De ce atata scandal pe aici? Cei care fac jailbreak unui device Apple , nu il fac pentru aplicatii piratate. Magazinele cu aplicatii piratate nu mai sunt de actualitate de ceva ani. Cu ajutorul jailbreak iti personalizezi si adaugi functionalitati la care un utilizator normal nici nu viseaza, iti poti schimba parola root a telefonului si astfel , acesta este cu adevarat al tau, plus multe alte avantaje. Un iphone fara jailbreak nu e prea smart la momentul asta . Pentru cei care folosesc marul doar pentru facebook, instagram ,etc , e device-ul ideal, cei care pun la munca un smart au nevoie de jailbreak.

    Un an nou plin de realizari si sa auzim doar de bine !

  7. Cum soluție publica de jailbreak, utopie, cum sa fiu de acord cu sa-mi spargă sistemul…bravo Apple, dezvoltatorii sa facă oficial și de comun acord cu Apple aplicații nu piraterie sa facă bani

  8. Parca jailbreak-ul a fosa declarat legal inca din 2008 . Apple sufera mult cand i se demonstreaza ca “securitatea”sistemului pe care o clameaza, nu prea exista .

  9. eu vorbeam de cei ce acuza Apple…nu de hackerii in sine
    Dar imi place ca am stabilit iarasi cine este cine…prostanul striga “prostane”
    Sa iti sparga sistemul, este ilegal, cel putin fara o ordonanta/ordin judecatoresc…dar stiam ca ai lacune mari…nu degeaba insulti precum un magar