iOS 13: Declaratiile Apple privind o Noua PROBLEMA de care se Plang Clientii

ios 13 declaratii apple problema

iOS 13 forteaza compania Apple sa faca o noua declaratie cu privire la problemele pe care le are sistemul sau de operare pentru iPhone, iPad, iPod Touch, iar asta in conditiile in care 2019 a fost unul cu mari batai de cap. De aceasta data vorbim despre oameni care se plang din cauza unei functii chiar bune pentru iOS 13, aceasta fiind gandita pentru a facilita protejarea datelor noastre privind locatiile in care ne aflam, insa unii nu sunt prea multumiti.

iOS 13 are implementat un sistem care blocheaza posibilitatea de a le permite aplicatiilor sa ne acceseze tot timpul locatia, chiar si in fundal, dar asta numai din prima notificare prin care ele cer permisiunea de a face asta. Utilizatorii le pot oferi aplicatiilor acces tot timpul la locatie, insa pentru a face asta in iOS 13 e nevoie de accesarea meniului special cu setari privind accesul aplicatiilor la datele de geolocalizare, ceea ce e o implementare foarte buna, in final.

iOS 13: Declaratiile Apple privind o Noua PROBLEMA de care se Plang Clientii

iOS 13 are deasemenea implementata o notificare pe care utilizatorii o primesc la anumite intervale de timp daca anumite aplicatii din telefoanele lor acceseaza in mod constant in fundal locatia lor. Aceasta alerta e afisata in mod regulat chiar daca oamenii ofera in mod voit acces permanent la locatia lor pentru aplicatie, iar oamenii sunt suparati ca sunt alertati in mod constant in legatura cu acest lucru, de aici venind aceasta controversa.

“Apple nu a construit un model de afaceri în jurul cunoașterii locației unui client sau a locației dispozitivului său.”

Apple le-a raspuns clientilor suparati spunand ca ea nu si-a construit afacerea pe baza inregistrarii locatiilor prin care trec utilizatorii sai, si ca produsele sale sunt gandite pentru a oferi un nivel ridicat de protectie pentru datele personale. Cei de la Apple au suparat foarte multi dezvoltatori cu aceasta functie care le spune oamenilor cat de des au locatia monitorizata, multi temandu-se ca aplicatiile lor nu vor mai fi folosite.

Desigur ca daca unii utilizatori ar fi stiut cat de mult sunt monitorizati, ar fi renuntat la unele aplicatii de foarte multa vreme, dar iata ca intr-un final e nevoie de noi scandaluri pentru ca asta sa se intample.