Utilizatorii iOS Raman in Continuare mai BOGATI decat cei Android

ios bogati android

Perioada Craciunului anului 2019 ne-a aratat din nou ca acele persoane care cumpara iPhone sau iPad raman in continuare mai bogate decat cele cu terminale Android. Situatia este dezvaluita de cheltuielile pe care le-au facut in App Store si Google Play acesti utilizatori, diferenta dintre sumele generate de magazine fiind uriasa.

App Store a generat incasari de 193 de milioane de dolari doar in ziua de Craciun a anului 2019, in timp ce Google Play a generat 84 de milioane de dolari. Practic, diferenta este uriasa, in favoarea clientilor Apple, care au mai multi bani de cheltuit pe aplicatii care sa fie folosite cu iDevice-urile pe care si le-au cumparat.

Cheltuielile pe aplicatii facute in ziua de Craciun au crescut cu 11.3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa cresterea mai mare a fost la Apple. E desigur si normal sa fie asa, pentru ca platforma Android este popularta in foarte vasta, vasta, sa majoritate de telefoane de clasa medie si foarte ieftine.

App Store incasari Google Play Craciun

Situatia pe care o vedem anul acesta nu e noua, se repeta in fiecare an de cand au aparut magazinele de aplicatii, Google Play crescand usor, usor, dar intr-un ritm mai redus decat cel al App Store. Diferentele dintre sumele generate de catre App Store si Google Play sunt mari si la nivelul incasarilor anuale, iar si acest lucru e perfect normal.