NASA: 5 ASTEROIZI URIASI se Indreapta cu VITEZA spre Pamant

NASA emite o noua avertizare la inceput de 2020 cu privire la 5 asteroizi care se indreapta cu foarte mare viteza spre Pamant si sunt foarte periculosi.

nasa 5 asteroizi

NASA a emis in acest inceput de 200 o noua avertizare foarte importanta cu privire la 5 asteroizi de dimensiuni foarte mari care se indreapta cu viteza foarte mare spre Pamant, si care au pntetialul de a fi periculosi. Primul dintre asteroizi are denumirea 2019 UO, el avand un diametru de 560 de metri, da ati citit extrem de bine, NASA emitand o alerta in ceea ce il priveste desi va trece la o distanta de 2.7 milioane de mile de Pamant.

NASA a descoperit un asteroid pe care il numeste 2019 WC5, si care va trece la o distanta de 1.5 milioane de mile de Pamant, acesta avand un diametru de 180 de metri, deci ar provoca pagube extrem de mari. Acesti doi asteroizi vor ajunge langa Pamant in urmatoarele zile, iar pe 18 ianuarie va ajunge un altul numit 2009 BH2, acesta avand un diametru cuprins intre 88 si 200 de metri, dar distanta la care va trece de Pamant va fi de 3 milioane de mile.

NASA: 5 ASTEROIZI URIASI se Indreapta cu VITEZA spre Pamant

NASA continua seria avertizarilor cu un asteroid numit 2002 PZ39, el fiind descoperit acum peste 17 ani, dar cu un diametru de 990 de metri, nu putea fi lasat fara o alerta emisa vis-a-vis de apropierea sa de Pamant. Ultimul asteroid despre care vorbeste NASA se numeste 2015 BK509, el avand un diametru de 200 de metri, extrem de mare, iar daca ar fi sa loveasca Pamantul, NASA spune ca distrugerile provocate de catre el ar fi uriase.

NASA spune ca orice asteroid care are diametrul mai mic de 1/2 kilometri nu va provoca distrugeri atat de mari incat sa creeze reactii in lant care sa afecteze intreg Pamantul, din fericire pentru multa populatie. In ciuda acestui lucru, un asteroid atat de mare poate ucide milioane, sau zeci de milioane de oameni in zona in care va lovi Pamantul, deci vorbim oricum despre distrugeri colosale, dar numai pentru o zona redusa a planetei noastre.

NASA sustine ca nu exista in urmatorii ani vreun asteroid descoperit care sa aiba o traiectorie care sa se intersecteze cu cea a Pamantului, dar problema este ca agentia spatiala nu reuseste tot timpul sa descopere asteroizii din univers.