Wi-Fi 6E: Urmatoarea Generatie de Retele Wi-Fi a fost Anuntata

Wi-Fi 6E este urmatoarea evolutie majora pentru retelele Wi-Fi, iar ea tocmai a fost anuntata de catre organizatia care stabileste standardele pentru aceste retele.

Wi-Fi 6E

Wi-Fi 6E este evolutia retelelor Wi-Fi actuale, sau chiar a celor viitoare Wi-Fi 6, iar asta pentru ca lumea se dezvolta intr-un ritm alert si e nevoie de noi inovatii in mod constant. Wi-Fi 6E a fost anuntat recent de catre Wi-Fi Alliance, si reprezinta o imbunatatite fata de standardul Wi-Fi 6, care a fost anuntat de catre aceeasi organizatie cu doar cateva luni in urma, si abia incepe sa fie adoptat de catre producatorii de routere, si dispozitive electronice.

Wi-Fi 6E este gandit pentru a functiona pe frecventele de 6 GHz, scopul existentei sale fiind de a oferi viteze foarte mari pentru transfer de date, in principal pentru streaming in format 4K, transmisiuni live, si realitate virtuala. Aparent, in momentul de fata banda de 6 GHz este folosita de diverse servicii publice, cel putin in SUA, acolo unde s-a pus in miscare extinderea tehnologiei pe aceasta noua banda, Wi-Fi 6E urmand a fi adoptata mai rapid acolo.

Wi-Fi 6E: Urmatoarea Generatie de Retele Wi-Fi a fost Anuntata

Wi-Fi 6E va fi complementara inclusiv pentru retelele 5G care sunt create acum in intreaga lume, iar asta pentru ca vitezele pe care ele le ofera cam depasesc ceea ce pot oferi acum vasta majoritate a routerelor. Pe de alta parte, integrarea Wi-Fi 6E in diverse obiecte interconectate va face interactiunea cu ele mult mai rapida si mai simpla, iar totul pentru ca lumea are nevoie de conexiuni de internet mult mai rapide decat cele din acest moment.

“6GHz va ajuta la soluționarea nevoii tot mai mari de capacitate a spectrului Wi-Fi pentru a se asigura că utilizatorii Wi-Fi vor continua să primească aceeași mare experiență de utilizare cu dispozitivele lor. Wi-Fi Alliance introduce Wi-Fi 6E acum pentru a se asigura că industria se aliniază comună terminologie, permițând utilizatorilor Wi-Fi să identifice dispozitive care acceptă funcționarea 6GHz pe măsură ce spectrul devine disponibil.”

Wi-Fi 6E abia a fost anuntat, iar desi asteptarile sunt foarte mari in momentul de fata de la el, va fi nevoie de ceva timp pana cand adoptia va ajunge la o scara suficient de mare peste tot in lume. E nevoie si de echipamente de retea care sa fie compatibile cu Wi-Fi 6E pentru ca standardul sa fie intr-adevar util, iar asta desi se va intampla in 2020, va dura pana cand oamenii vor cumpara respectivele dispozitive avansate.

Wi-Fi 6E va fi integrat ca standard si in routerele care vor fi lansate in 2020, dar actualele routere compatibile cu Wi-Fi 6 sunt foarte scumpe, deci ramane de vazut cam cata lume va cumpara asa ceva.