NASA: Vestea PROASTA care a INTRISTAT Intreaga Lume in 2020

NASA are o veste foarte proasta la inceput de 2020 care a intristat nu doar intreaga planeta, ci si inginerii care au lucrat la misiunea care s-a terminat abrupt.

NASA asteria

NASA a inceput 2020 cu o veste foarte proasta care a intristat foarte multa lume, insa din pacate se pare ca nu s-a putut face nimic pentru a evita aceasta situatie, ceea ce este o problema pentru agentie. Mai exact, cei de la NASA au anuntat ca unul dintre satelitii cu telescop care avea menirea de a descoperi exoplanete, a incetat sa mai comunice cu instrumentele sale de pe Pamant, si se pare ca nu mai exista vreo cale de a prelua date de la ea acum.

NASA a lansat ASTERIA pe 20 noiembrie 2017 pentru o misiune care a fost initial gandit sa dureze 6 luni de zile, dar care s-a extins pentru 2 ani, iar pe 5 decembrie satelitul a incetat sa mai comunice cu inginerii agentiei. Desi de pe 5 decembrie si pana la inceputul anului 2020 cei de la NASA au incercat sa mai comunice cu acest satelit, n-au reusit sa ia legatura cu el, insa vor continua procesul pana in luna martie in speranta ca se va schimba ceva.

NASA: Vestea PROASTA care a INTRISTAT Intreaga Lume in 2020

NASA sustine ca ASTERIA este un tip de satelit care face parte din categoria CubeSeats adica are dimensiuni foarte mici, iar inginerii sai au fost surprinsi ca el a functionat atat de mult inainte de a inceta sa mai comunice cu Pamantul. ASTERIA a fost creat de catre NASA pentru a demonstra ca tehnologiile necesare pentru a descoperi planete indepartate pot fi incluse in sateliti de mici dimensiuni, el avand rolul de a asista telescopul TESS in descoperirea de exoplanete.

“Operatorii de misiune ai Laboratorului de Propulsie Jet din NASA din Pasadena, California, au pierdut contactul cu satelitul ASTERIA, o navă spațială cu dimensiuni de servietă, concepută pentru a studia planetele din afara sistemului nostru solar. Ultima comunicare de succes cu ASTERIA, scurtă pentru Telescopul spațial Arcsecond care permite cercetarea în astrofizică, a fost pe 5 decembrie; Se preconizează că încercările de contactare vor continua în martie 2020.”

NASA a avut parte de rezultate impresionante multumita datelor pe care le-a putut aduna de la ASTERIA, si sustine ca aceasta misiune va sta la baza unor mari schimbari pentru modul in care analizam intregul univers. Desigur ca NASA inca mai spera sa poata comunica in 2020 cu acest satelit foarte important, insa din moment ce timp de o luna el a refuzat sa mai raspunda la comenzi, e improbabil ca vreo schimbare sa apara in urmatoarele luni.

NASA va lansa si alti sateliti similari in orbita Pamantului pentru a analiza vastul univers si a descoperi noi planete, sau chiar stele, iar ASTERIA o va ajuta sa reduca dimensiunea navelor si satelitilor pe care ii creeaza.