SUA ii Aplica o Noua LOVITURA DURA Chinei cu o noua Restrictie

SUA ii aplica o noua lovitura foarte dura chinei cu o noua lege care aduce restrictii suplimentare intre cele doua tari, iata ce este interzis chiar de astazi.

SUA LOVITURA China

SUA ii aplica o noua lovitura foarte dura Chinei cu o noua restrictie care intra in vigoare de astazi, dar care est ebazata pe o lege care a fost adoptata in 2018, insa nu a mai fost modificata pana in prezent. Legea adoptata atunci are menirea de a restrictiona exportul de tehnologii emergente care sunt si importante pentru siguranta nationala a tarii, iar SUA a inclus si China pe lista tarilor in care ele nu ar trebui sa ajunga din 2020.

Guvernul SUA trebuie sa identifice orice fel de tehnologii care pot fi importante emergente care sunt importante pentru siguranta nationala a tarii pentru a interzice exportul lor, iar printre ele se afla si inteligenta artificiala. China este foarte aproape de SUA in ceea ce priveste dezvoltarea de sisteme de inteligenta artificiala, iar schimbul de informatii intre companiile dintre cele doua tari a contribuit foarte mult la dezvoltarea tehnologiei.

SUA ii Aplica o Noua LOVITURA DURA Chinei cu o noua Restrictie

Restrictia impusa de catre SUA afecteaza inclusiv capacitatea companiilor de a transfera tehnologiile catre subsidiarele de acolo, deci e o problema destul de mare care ar putea afecta inovatiile pe viitor. Deocamdata interdictia se aplica doar pentru software-ul care contine retele neurale, o componente cheie pentru sistemele de inteligenta artificiala, dar e nevoie ca guvernul sa identifice si software-ul care urmeaza sa fie interzis la export pentru alte tari.

“Administrația Trump va face mai dificil să exporte software de informații artificiale începând de săptămâna viitoare, ca parte a unei licitații de a ține tehnologiile sensibile din mâinile puterilor rivale precum China. Măsura este prima finalizată de către Departamentul Comerț, în baza unui mandat din o lege din 2018, care a însărcinat agenția să scrie reguli pentru a stimula supravegherea exporturilor de tehnologie sensibilă către adversarii precum China, din motive economice și de securitate.”

In momentul de fata sistemele de inteligenta artificiala folosite pentru a descoperi puncte de interes in harti cu imagini din spatiu sunt interzise, dar chiar si asa tot vorbim de o problema serioasa, iar lista poate fi extinsa. Companiile care vor sa exporte tehnologiile de acest gen in alte tari trebuie sa ceara licente export, exact cum se intampla acum cu Huawei, iar daca acolo lucrurile merg prost, e de inteles de ce si aici situatia ar putea sta la fel.

SUA incearca sa limiteze extrem de mult tehnologiile care ajung in China, de teama faptului ca ele vor fi furate si folosite impotriva sa, iar desigur ca temerile sunt pe deplin justificate, si valabile pentru orice alte tari.