SUA AVERTIZEAZA Marea Britanie privind PERICOLUL Adus de Huawei

SUA a emis o avertizare extrem de importanta pentru Marea Britanie cu privire la pericolul pe care il reprezinta compania Huawei pentru toti cetatenii sai.

sua avertizeaza marea britanie huawei

SUA a emis o avertizare foarte importanta pentru Marea Britanie cu privire la Huawei si pericolul pe care il aduce compania chinezeasca in cazul in care i s-ar permite sa furnizeze echipamente 5G pentru retelele locale. Robert O’Brien, consilierul national pentru probleme de securitate pe care Donald Trump si l-a ales, este cel care a emis avertizarea pentru Marea Britanie, el spunand cam acelasi lucru pe care il stiam deja in legatura cu Huawei si echipamentele sale.

Huawei ar urma sa fure secretele de stat ale Marii Britanii, conform lui O’Brien, iar asta e ceva ce si Donald Trump spune de foarte multa vreme, doar ca acum lucrurile incep sa fie duse la un cu totul alt nivel. SUA avertizeaza ca Huawei ar urma sa fie secretele nucleare are Marii Britanii, sau informatiile secrete descoperite de catre serviciile MI5, sau MI6, iar dupa asta va urma si o avertizare ca nu vor mai exista colaborari intre CIA si aceste servicii.

SUA AVERTIZEAZA Marea Britanie privind PERICOLUL Adus de Huawei

SUA considera ca decizia de a permite, sau nu, folosirea de echipamentele Huawei in reteaua 5G a Marii Britanii ar trebui sa fie una legata de siguranta nationala a tarii, si nu una comerciala, asa cum este vazuta acum. O’Brien spune ca alti parteneri ai SUA din Europa, Australia, Japonia, Noua Zeelanda, au inceput sa inteleaga avertizarile privind pericolul pe care il reprezinta Huawei, si ca ar fi cazul ca Marea Britanie sa lise alature din aceasta privinta.

“Vor fura secrete de stat angro, indiferent dacă sunt secrete nucleare ale Marii Britanii sau secrete din MI6 sau MI5. Este oarecum șocant pentru noi că oamenii din Marea Britanie ar privi Huawei drept un fel de decizie comercială. 5G este o decizie de securitate națională.”

Huawei a negat pana acum absolut toate acuzatiile pe care i le-a adus SUA cu privire la eventuale probleme de securitate, sau oferirea de informatii secrete catre guvernul de la Beijing, dar asta n-a prea ajutat. SUA a reusit sa suspende in multe tari importante deciziile guvernelor de a permite folosirea echipamentelor Huawei pentru retelele 5G, iar intr-un final va obtine ce va dori de la aceastea, din aceasta privinta.

Huawei pare sa aiba sanse tot mai mici sa convinga tarile din Europa, acolo unde vinde extrem de multe echipamente 5G, sa fie de partea sa si sa ignore SUA, iar asta o va afecta extrem de mult pe termen lung.