Boeing a Descoperit NOI PROBLEME GRAVE cu Avioanele 737 Max

 

Boeing, unul dintre cei mai mari producatori de avioane din intreaga lume, a avut in 2019 probleme foarte mari dupa ce noile sale avioane 737 Max au fost implicate in doua tragedii aviatice in care foarte multe persoane au murit.

Boeing a fost obligata sa ceara blocarea la sol a avioanelor 737 Max dupa ce s-a descoperit ca o problema cu software-ul acestora ducea la intrarea lor in picaje din care pilotii nu le mai puteau scoate, avioanele prabusindu-se.

Boeing a stat 9 luni si a analizat tot ceea ce tine de felul in care functioneaza aparatele sale, insa chiar si asa, abia in decembrie a fost descoperita o noua posibila foarte grava problema, de data aceasta la coada acestor avioane.

Se pare ca doua pachete de cabluri ar fi plasate prea aproape unul de celalalt in cozile avioanelor Boeing 737 Max, iar de aici se naste posibilitatea ca un scurtcircuit sa apara in timpul zborurilor, deci implicit si posibile prabusiri.

“Chiar dacă Boeing se apropie mai mult de a readuce în aer 737 Max, apar noi probleme cu avionul care depășesc software-ul care a jucat un rol în două accidente mortale. Compania analizează dacă două pachete de cablaje critice sunt prea strânse și pot provoca un scurtcircuit. O scurtă situație în acea zonă poate duce la un accident dacă piloții nu răspundeau corect.”

Daca Boeing va confirma ca problema aceasta e reala, atunci va trebui sa faca modificari si pentru avioanele din seria 8xx Max, insa compania sustine ca toata procedura ar trebui sa dureze maxim cateva ore pentru fiecare aeronava.

Boeing a avut foarte multa presiune pusa asupra sa din cauza problemelor pe care le-au avut avioanele 737 Max, insa pare sa se apropie de a descoperi ceea ce a speriat atat de mult intreaga lume in anul 2019.

1 COMENTARIU

  1. Productia de 737 max a fost oprita de o saptamana .
    Ceva similar cu Apple cand opreste productia iPhoanelor care nu se vand .