NASA: URIAS ASTEROID Periculos Detectat in Drum spre Pamant

NASA a emis o noua avertizare importanta cu privire la un asteroid urias care a fost detectat ca fiind in drum spre Pamant in momentul de fata.

NASA asteroid periculos

NASA avertizeaza din nou intreaga planeta in legatura cu un nou asteroid extrem de periculos, care are dimensiuni foarte mari si se indreapta cu foarte mare viteza spre Pamant in momentul de fata. Vorbim despre un asteroid pe care cei de la NASA l-au denumit 2019 UO, el avand un diametru de cam 550 de metri, deci este atat de mare incat daca ar fi sa loveasca Pamantul ar putea ucide chiar si cateva milioane de oameni, in functie de zona de impact.

NASA sustine ca asteroidul se deplaseaza prin univers cu o viteza de aproximativ 34.000 KM/h, ceea ce il face extrem de periculos pentru planeta noastra, chiar daca deocamdate traiectoria sa nu se intersecteaz cu a Pamantului. NASA a spus intotdeauna ca e foarte posibil ca un asteroid sa aiba oricand traiectoria modificata pentru a se intersecta cu cea a Pamantului, iar asta face roca extrem de periculoasa, deoarece impactul ar fi devastator.

NASA: URIAS ASTEROID Periculos Detectat in Drum spre Pamant

NASA a detectat asteroidul cu numele 2019 UO cu foarte mult timp inainte ca acesta sa ajunga efectiv la planeta noastra, dar daca ar fi ca traiectoria sa sa se intersecteze cu cea a planetei, nu s-ar putea face nimic. NASA va testa abia in anii urmatori sisteme care au menirea sa devieze traiectoriile unor asteroizi care pot lovi Pamantul, dar daca asta ar fi sa se intample acum, nu am putea face altceva decat sa incercam sa fugim din calea unei asemenea roci.

NASA afirma ca asteroidul urias va ajunge la Pamant in data de 10 ianuarie, deci peste aproximativ 3 zile, astfel ca toti cei interesati sa il vada o vor putea face daca sunt atenti la cerul instelat in acea perioada. NASA a calculat deasemenea ca dupa aceasta vizita pe care ne-o face asteroidul, ne putem astepta ca el sa revina in apropierea planetei noastre si undeva prin 2032, dar poate ca atunci va reprezenta un pericol mai important.

NASA a reusit sa descopere acest asteroid din timp, in comparatie cu altii pe care ii observa cu doar cateva ore, sau zile, inainte sa ajunga aproape de Pamant, dar lucreaza deja la o solutie pentru aceasta problema.