RCS & RDS: Decizia RADICALA de care Clientii Romani au fost ULUITI

RCS & RDS a fost tinta unei decizii radicale de care clientii romani au fost complet uluiti, iata ce masura a fost luata impotriva grupului de telecomunicatii.

RCS & RDS sanctiune

RCS & RDS a fost tinta unei decizii radicale luate impotriva sa in cursul zilei de ieri, grupul de telecomunicatii din Romania asteptandu-se cel mai probabil la asa ceva, insa restul lumii nu prea. V-am spus ieri ca RCS & RDS a fost tinta unei amenzi in valoare de 800.000 de LEI din cauza faptului ca nu si-a indeplinit obligatia de a acoperi 98% din populatia Romaniei cu reteaua sa de telefonie mobila, asa cum s-a angajat cand a preluat frecventele GSM.

RCS & RDS este la putin peste 3.5 puncte procentuale distanta de a-si indeplini acest obiectiv, si a fost amendata cu 800.000 de LEi pentru acesta abatere de la contract, suma fiind una substantiala. Cei de la Telekom se afla intr-o situatie similara, insa spre deosebire de RCS & RDS au fost amendati cu 700.000 de LEI, diferenta fiind destul de mica daca ne raportam la valoarea totala a amenzilor care au fost impuse de catre cei de la ANCOM impotriva lor.

RCS & RDS: Decizia RADICALA de care Clientii Romani au fost ULUITI

RCS & RDS, prin neindeplinirea acestui obiectiv, lasa, practic, niste sute de mii de romani fara acoperire GSM, daca ne raportam la populatia totala a tarii, ceea e nu e tocmai nesemnificativ. In ciuda acestui lucru, RCS & RDS reuseste totusi sa ofere acoperire de peste 95% cu retelele de telefonie mobila 2G, 3G, 4G, 5G pe care le are in momentul de fata, iar acest lucru este cu adevarat surprinzator, chiar daca in final calitatea serviciilor nu este chiar atat de buna.

RCS & RDS a investit totusi sume foarte mari de bani pentru a obtine o acoperire atat de mare pentru clientii sai din Romania, iar asta ar trebui sa fie o veste foarte buna pentru cei care-i sunt clienti. Cu o acoperire de 95% din populatia Romaniei, cei de la RCS & RDS ar trebui sa le permita aproape tuturor clientilor sa poata vorbi la telefon, sa trimita SMS-uri, si eventual sa trimita mesaje SMS oriunde si oricand doresc, prin retelele lor.

RCS & RDS continua sa faca investitii foarte mari in Romania, in ciuda acestei amenzi substantiale primite de la ANCOM, grupul generand incasari de peste 1 miliard de euro anual, deci per total nu va fi impiedicata de sanctiune.