NASA Prezinta Racheta UIMITOARE care va Readuce Oamenii pe LUNA

NASA a prezentat in sfarsit racheta uimitoare care va readuce oamenii pe LUNA, iata cum arata, cand va fi testata, si cand va fi lansata cu astronautii.

NASA a prezentat in sfarsit racheta pe care o va folosi pentru a trimite din nou oamenii pe LUNA din 2024, iar in clipul video de mai sus puteti vedea imensa constructie facuta pentru a o testa inainte de lansare. NASA a ales denumirea SLS, Space Launch System, pentru aceasta noua racheta, ea fiind un prim pas pentru crearea unui sistem care sa transporte oamenii pe planeta Marte, urmatorul obiectiv major pe care agentia spatiala americana si l-a stabilit deja.

NASA a construit aceasta racheta in New Orleans, si o va testa in Mississippi inainte de a o trimite in spatiul cosmic pentru a vedea in ce masura lansarea poate fi facuta in conditii de siguranta pentru astronautii sai. SLS este sistemul de transport pe care NASA il va folosi in cadrul proiectului Artemis, cel de a duce oamenii pe luna in 2024, dar vorbim si despre cea mai puternica racheta creata vreodata de catre vreo agentie spatiala in istorie.

NASA Prezinta Racheta UIMITOARE care va Readuce Oamenii pe LUNA

NASA lucreaza la aceasta racheta de foarte multi ani, testarea sa in versiune finala fiind amanata de cateva ori, costurile de productie crescand deasemenea, dar in 2021 abia ar trebui sa aiba loc testarea. Racheta celor de la NASA va fi testata cu 4 ani intarziere fata de cat se planificase initial, dar e bine ca intr-un final agentia spatiala americana ajunge sa isi verifice racheta cu care va trimite oamenii pe luna peste cam 4 ani de zile.

NASA va testa racheta fara a o trimite efectiv in spatiul cosmic, iar asta pentru ca nu poate sa o trimita in spatiul cosmic fara sa nu o mai poata recupera, ceea ce desigur ca nu doreste. Daca testele vor avea succes, atunci in 2024 vor pleca primii oameni catre LUNA cu ajutorul sau, iar asta ar trebui sa fie primul pas spre crearea unei baze permanente pe satelitul natural al Pamantului, inainte de a pleca spre planeta Marte.

NASA are programul facut deja pentru a trimite oamenii pe LUNA, insa ramane de vazut in ce masura va reusi sa il si respecte, iar asta pentru ca pana acum a avut parte de foarte multe amanari.

2 COMENTARII

  1. Omul nu a fost niciodata pe Luna. Era absolut imposibil din punct de vedere tehnologic in anul 1969, cu 8 ani de pregatiri doar. Aselenizarea omului a fost un obiectiv politic fixat de presedintele Kennedy, care habar nu avea ce efort presupune proiectul asta. Asa ca daca nu au reusit sa duca omul pe Luna, au falsificat aselenizarea.

    Bine ca acum au nevoie de ani intregi doar pentru a testa racheta de zbor dar in anii ’60 au zburat fara niciun incident, fara testarea rachetei Saturn, etc.

  2. Viorele – esti un om trist. Ca ai pus botul la asa ceva. Mai citeste putin si altceva nu doar teoriile conspirationiste.