NASA: Anunt INCREDIBIL, ar fi Descoperit deja Noul Pamant

NASA face un anunt incredibil, a descoperit deja noul Pamant care ar putea sustine viata umana, iata ce au declarat cercetatorii in legatura cu planeta.

NASA pamant nou

NASA a uimit recent intreaga planeta cu un anunt absolut surprinzator, agentia spatiala americana spunand ca ar fi descoperit noul Pamant, adica o planeta care are un ecosistem foarte similar cu cel al planetei noastre. Vorbim despre o planeta care se afla la foarte mare distanta de Pamant, insa cei de la NASA au analizat-o destul de bine si sunt destul de siguri ca ea poate sustine viata asa cum o face si planeta noastra in momentul de fata.

NASA a descoperit aceasta planeta cu ajutorul satelitului TESS, ea primind deocamdata denumirea TOI 700 d, iar conform cercetatorilor s-ar afla la o distanta destul de “mica” de Pamant, la numai 100 de ani-lumina. Planeta descoperita de catre NASA s-ar afla la o distanta suficient de mare de steaua galaxiei sale pentru a nu avea temperaturi mari la suprafata, iar prezenta apei este deasemenea un alt semn bun ca poate sustine viata.

NASA: Anunt INCREDIBIL, ar fi Descoperit deja Noul Pamant

NASA a descoperit noul Pamant, insa problema cea mai mare este sa ajungem efectiv la el, si asta pentru ca acea distanta de 100 de ani-lumina este foarte greu de parcurs cu tehnologiile pe care le avem la dispozitie. 1 an lumina reprezinta cam 9000 de miliarde de kilometri, ca distanta, si daca intre Pamant si Marte e o distanta de 319 milioane de kilometri, va puteti imagina cam cat am avea de mers pana la aceasta planet anoua descoperita de NASA.

NASA spune ca timpul necesar pentru a calatori la Marte este de 6 – 8 luni de zile, iar daca am inmulti aceasta perioada cu distanta pana la acea planeta, am realiza ca ar fie nevoie de extrem de multe generatii de oameni pentru a ajunge acolo. NASA descopera foarte multe planete cu ajutorul satelitilor sai, iar acest lucru este foarte benefic pentru toata lumea, insa niciuna nu e in galaxia noastra, astfel ca e imposibil de ajuns la ele, oricat de mult ne-am dori asta.

NASA inca nu are vreo metoda de a calatori cu viteza luminii, deci pana cand va reusi cineva sa faca acest lucru, nu vom putea decat sa ne uitam la planetele indepartate, fara a putea efectiv sa le si exploram.