Android: Google Detaliaza un Malware Extrem de PERICULOS

Android detaliaza un malware extrem de periculos pentru telefoanele utilizatorilor din lumea intreaga, iata ce a descoperit compania americana.

android malware google

Android este in mod constant atacat de catre hackeri, care profita de orice fel de “portita” pentru a exploata telefoanele utilizatorilor care sunt neatenti si instaleaza orice fel de aplicatii, inclusiv din Google Play Store. In septembrie cei de la Google au sters din magazinul lor 24 de aplicatii pline de un malware numit “Joker”, acestea inregistrand peste 500.000 de descarcari pe telefoanele Android inainte de a fi eliminate in totalitate din Play Store.

Android a fost in atentia unui grup de hackeri pe care Google i-a urmarit inca din 2017, initial atacurile avand la baza frauda prin SMS pentru a fura banii utilizatorilor prin simple mesaje de acest gen. Atacurile impotriva Android s-au mutat mai apoi pe website-urile acestora, iar acolo utilizatorilor le erau luati banii in momentul accesarii lor si introducerii numarului de telefon, dar totul avea la baza exploatarea sistemului de operare creat de catre compania Google.

Android: Google Detaliaza un Malware Extrem de PERICULOS

Android a avut deasemenea exploatate si alte functii ale sistemului de operare pentru ca utilizatorii sa fie lasati fara bani, inclusiv cand incercau sa anuleze abonamente facute automat de aplicatiile cu malware, ele nefiind anulate. Android a fost exploatat in cam toate felurile posibile de catre malware-ul “Joker”, sau cel putin asta sustine compania Google dupa ce a reusit sa analizeze foarte bine felul in care functioneaza software-ul in telefoane.

“They have at some point used just about every cloaking and obfuscation technique under the sun in an attempt to go undetected. Many of these samples appear to be designed specifically to attempt to slip into the Play Store undetected and are not seen elsewhere. At peak times of activity, we have seen up to 23 different apps from this family submitted to Play in one day. At other times, Bread appears to abandon hope of making a variant successful, and we see a gap of a week or longer before the next variant.”

Android este vulnerabil in fata acestor atacuri pentru ca Google ofera foarte multa libertate pentru dezvoltatorii din lumea intreaga, iar ei profita cat pot de mult de ceea ce au la dispozitie de la americani. Problemele cele mai mari sunt descoperite si cel mai greu de catre cei de la Google, multe dintre aceste aplicatii avand parte de foarte multe descarcari inainte ca ele sa fie eliminate din Play Store, iar asa multi utilizatori Android sunt afectati de ele.