Pokemon GO a avut cel mai BUN AN din Intreaga sa Istorie

Pokemon GO venituri

Pokemon GO, jocul care trimitea oamenii de nebuni pe strazi sa caute pokemoni imaginari, n-a disparut, ba din contra in 2019 a avut cel mai bun an din intreaga sa existenta, generand incasari de 900 de milioane de dolari.

Pokemon GO a generat in 2019 cu vreo 60 de milioane de dolari mai mult decat in anul in care a fost lansat, veniturile scazand radical in anul urmator, dar crescand treptat pentru a ajunge la 900 de milioane de dolari acum.

Pokemon GO a fost actualizat in repetate randuri de-a lungul ultimilor ani, insa marea crestere ar fi venit in urma integrarii cu evenimente din lumea reala care au atras foarte multi jucatori noi catre platforma in fiecare an.

Pokemon GO va avea si un modul multiplayer integrat, iar cu peste 3 miliarde de dolari generati in trei ani de zile cu jocul, e uso de inteles de ce dezvoltatorii sai vor sa “mulga” cat se poate de mult din acest joc.

“Pokémon GO a atras cea mai mare parte a veniturilor sale din 2019 în Statele Unite, unde a încasat 335 milioane dolari, sau 38% din totalul cheltuielilor utilizatorilor. Japonia s-a clasat pe locul 2 la venituri cu 286 milioane dolari, sau 32% din total, iar Germania a fost pe locul 3 cu 54 milioane dolari, sau 6%.”

Pokemon GO este instalat pe mai multe telefoane Android decat iOS, iar in mod paradoxal, a generat mai multi bani de pe platforma Google decat de pe cea a Apple, ceva care nu se intampla chiar atat de des cu jocurile.