NASA: ALERTA Astazi pentru un ASTEROID MARE cat o Piramida

nasa asteroid

NASA. Astazi a fost emisa o alerta extrem de importanta care priveste un asteroid mare cat o intreaga piramida, agentia spatiala americana avertizand intreaga planeta in legatura cu un pericol extrem de serios. Conform alertei pe care NASA a emis-o, asteroidul cu numele 2020 AO1 are un diametru de pana la 100 de metri si ar fi aproximativ la fel de mare precum marea piramida din Giza, deci vorbim despre un pericol foarte mare care vizeaza planeta noastra.

NASA. Cu o viteza care depaseste 64.000 KM/h, acest asteroid ar produce pagube extrem de mari daca ar lovi suprafata Pamantului, iar traiectoria sa ar putea fi oricand modificata in calatoria care il aduce aproape de Pamant. In momentul de fata NASA estimeaza ca acest asteroid se va apropia de Pamant la ora 21:18, ora Romaniei, deci daca aveti un telescop indreptat spre cer, si e senin, s-ar putea sa il puteti observa foarte usor in timp ce se deplaseaza pe langa planeta.

NASA: ALERTA Astazi pentru un ASTEROID MARE cat o Piramida

NASA. In momentul de fata este calculat faptul ca asteroidul va trece la o distanta de cam 3.2 milioane de KM de Pamant, insa agentia spatiala americana il clasifica oricum ca fiind unul ce trece foarte aproape de noi. NASA sustine ca un alt asteroid va trece deasemenea pe langa Pamant la ora 00:37, insa acela are un diametru e de doar 24 de metri, si chiar daca e la jumatatea distantei fata de celalalt, acesta ar putea fi dezintegrat la intrarea in atmosfera.

NASA. Dupa cum prea bine stiti deja, cei de la NASA sunt obligati sa emita avertizari pentru orice fel de asteroizi de mari dimensiuni care trec la distante nu foarte mari de Pamant, iar asta pentru ca traiectoriile lor pot fi modificate oricand. Aceasta este o foarte mare problema, iar NASA lucreaza la un sistem care are menirea de a ne proteja mai bine de asteroizi, el urmand a fi testat in urmatorii ani in colaborare cu Agentia Spatiala Europeana.