FBI Incepe un nou RAZBOI cu Apple din cauza Telefoanelor iPhone

FBI incepe un nou razboi cu Apple din cauza telefoanelor iPhone, insa la fel ca in cazul ultimului scandal, intreaga disputa este inutila si nu va avea rezultatele dorite.

FBI RAZBOI Apple iPhone

FBI incepe 2020 cu un razboi pe care-l deschide impotriva celor de la Apple, cu sustinerea procurorului general al SUA, motivul fiind unul care a stat si la baza vechiului scandal dintre cele doua entitati. Acum cativa ani FBI le-a cerut celor de la Apple sa deblocheze telefonul unui terorist care a comis un atac in SUA, compania refuzand si spunand ca nu poate face acest lucru, iarin final telefonul a fost spart de o companie israeliana cu exploit-uri proprii.

FBI le cere acum celor de la Apple sa deblocheze doua telefoane iPhone care au apartinut unui soldat saudit care a ucis cativa soldati intr-o baza militara din Florida, iar cei din Cupertino refuza sa faca asta. FBI are in posesie un iPhone 5 si un iPhone 7 detinute de catre fostul soldat saudit, ambele vechi, ambele susceptibile de jailbreak, dar atoritatile cer ajutorul Apple pentru a extrage toate datele din ele, iar compania refuza sa le duca la indeplinire cererea.

FBI Incepe un nou RAZBOI cu Apple din cauza Telefoanelor iPhone

FBI are acum in posesie un iPhone 5 care e mai vechi decat iPhone 5C-ul din ultimul scandal, acel telefon fiind spart pentru a extrage datele, deci si acesta e mai mult ca sigur foarte usor de spart. Chiar si iPhone 7 poate fi spart de catre o companie specializata in securitate informatica, deci toata lumea se intreaba de ce mai vine FBI cu o cerere la Apple pentru a le furniza acces la aceste telefoane, din moment ce altii o pot face.

FBI poate cumpara un dispozitive de cam 15.000 – 20.000 de dolari cu care poate sparge fara probleme ambele telefoane pentru a extrage datele, si mai mult ca sigur are asa ceva in posesie, multe inspectoarte de politie din SUA avandu-le. Pozitia pe care o ia FBI in acest caz e de neinteles pentru foarte multa lume, iar asta pentru ca toti stiu ca Apple nu va debloca telefoanele, deci tot scandalul public e inutil, si cam face de rusine agentia federala.

FBI a incercat ani de-a randul sa oblige Apple sa-i deblocheze iDevice-urile in diverse anchete, insa compania nu a respectat nici macar ordinele judecatoresti care o obligau sa faca asta, deci scandalul e inutil.