Android: Schimbare URIASA in Google Play, ATENTIE la Aplicatiile din Telefoane

Android are o schimbare extrem de importanta facuta pentru Google Play de catre compania Google, iata cum sunt afectate telefoanele utilizatorilor.

Android notificari

Android a avut implementata o schimbare extrem de importanta pentru Google Play la finalul anului trecut, compania Google facand schimbarea fara a le spune oamenilor ce se intampla, iar ea este una foarte serioasa. Incepand de anul trecut, Google Play nu va mai afisa vreo notificare pentru aplicatiile care au fost actualizate in mod automat in Android, ceea ce lasa foarte multi utilizatori cu foarte multe semne de intrebare cu privire la aceasta schimbare.

Android lasa utilizatorii intr-o totala “ceata” cand vine vorba despre actualizarea automata a aplicatiilor din telefoanele lor, iar asta pentru ca ei nu vor mai sti cand se intampla asta decat daca o fac in mod manual. Se pare ca aceasta modificare pentru modul de functionare al Google Play a fost facuta incepand cu versiunea 17.4 a aplicatiei, de atunci incepand sa apara primele plangeri, iar asta si pentru ca Google nu a anuntat oficial modificarea mare.

Android: Schimbare URIASA in Google Play, ATENTIE la Aplicatiile din Telefoane

Android notificari Google Play aplicatii

Android, la fel ca iOS, are sistemul de actualizari automate implementat pentru a simplifica viata utilizatorilor si a instala noile versiuni ale aplicatiilor fara ca oamenii sa o faca manual, insa in mod normal trebuia trimisa si o notificare. Oamenii care activeaza aceste sisteme o scap ca sa scape de bataia de cap a actualizarii automate a aplicatiilor, deci Google s-a gandit probabil ca oamenii nu s-ar supara nici daca Android nu le-ar mai trimite notificari enervante la fiecare update.

Android este folosit de miliarde de oameni de pe glob, nu se stie cat au activat sistemul de actualizari automate, dar multi au sesizat schimbarea facuta de Google, inainte ca un reprezentant al companiei sa o confirme oficial. Cat de buna, sau rea este aceasta schimbare ramane ca fiecare sa aleaga, insa n-ar strica si daca Android ar avea o optiune pentru a alege daca utilizatorii vor ca notificarile pentru actualizarile automate sa le fie afisate, sau nu, de Google Play.

Android ar putea avea aceasta functie implementata curand de catre cei de la Google, insa pana in acel moment ramane deocamdata schimbarea care lasa actualizarile automate fara notificari, deocamdata.