Romania: ALERTA de la Guvern pentru TOTI Cetatenii din Tara

Romania are o alerta extrem de importanta emisa de la Guvern printr-o institutie aflata in subordinea sa, iata ce trebuie sa stie toti cetatenii chiar acum.

romania alerta guvern

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica a emis in cursul zilei de ieri o alerta extrem de importanta pentru toti cetatenii care sunt conectati la internet si au un cont de email activ in Romania acum.

CERT-RO ii avertizeaza pe toti cetatenii Romaniei cu privire la o problema extrem de grava, hackeri care trimit email-uri falsificate ca parand a veni de la institutii ale statului roman, cand de fapt sunt atacuri de tip phishing.

Aceasta institutie guvernamentala, aflata in subordinea Guvernului Romaniei, specializata pe descoperirea de atacuri informatice ce vizeaza institutiile statului ne alerteaza practica in legatura cu faptul ca putem fi pacaliti de hackeri care isi asuma identitatea statului.

Email-urile sunt facute uneori intr-un asemenea mod incat le imita foarte bine pe cele venite de la institutiile reale, astfel ca anumite persoane pot fi pacalite foarte usor de catre cei care le vor doar raul si nimic mai mult.

Hackerii pot trimite romanii catre diverse website-uri malitioase prin care le pot infecta calculatoarele si telefoanele cu malware, sau pot face lucruri chiar mai rele, iar detalii mai multe gasiti in informarea de mai jos.

“Atenție mare la sursa e-mail-urilor primite, în special cele care conțin mesaje în care vi se cere efectuarea unei plăți sau transmiterea unei cereri de ofertă! În ultimele zile, echipei CERT-RO i-au fost raportate incidente în care care atacatorii s-au folosit de imaginea sau reputația unor instituții publice sau companii private din România, pentru a transmite e-mail-uri cu conținut malițios. Scopul principal este distribuirea unor atașamente malițioase, cu capabilități de ransomware și spyware, pe care utilizatorul să le acceseze din curiozitate, în încercarea de a afla mai multe informații. În mesajele primite se cere efectuarea unei plăți sau chiar înaintarea unei cerere de ofertă. Curioșii care vor să afle mai multe despre situație și descarcă, apoi execută fișierul atașat, sunt în pericol de a se infecta cu malware. Validați mereu cu expeditorul informația primită, în cazurile în care vi se pare ceva suspect, textul este incorect gramatical sau deține greșeli de transcriere! Dacă ați căzut victimă unei astfel de tentative, nu ezitați să raportați problema la CERT-RO (alerts@cert.ro).”