Windows 10: Problema foarte GRAVA Descoperita de catre NSA

Windows 10 are o problema foarte grava descoperita de catre NSA si dezvaluita in premiera fara sa o exploateze in secret, iata ce a facut Microsoft.

Windows 10 nsa

Windows 10 are parte de o premiera cu adevarat impresionanta, iar asta pentru ca NSA a ales pentru prima oara sa nu exploateze o vulnerabilitate a sistemului de operare al Microsoft, ci sa ajute la repararea cat mai rapida. NSA a anuntat ieri ca a descoperit o problema foarte grava in sistemul de operare Windows 10 al Microsoft, compania reparand-o chiar recent, si lansand ieri un patch care contine o rezolvare si pentru oamenii din toata lumea.

Windows 10 a avut aceasta vulnerabilitate dezvaluita de catre NSA si Microsoft abia dupa ce Armata SUA a instalat noul patch in toate calculatoarele pe care le foloseste, deci problema este una extrem de grava. NSA a descoperit o vulnerabilitate in crypt32.dll, un fisier care se ocupa de securitate si criptografie in sistemul de operare Windows 10, ea nefiind exploatata pana la momentul dezvaluirii, dar de acum cu siguranta va fi.

Windows 10: Problema foarte GRAVA Descoperita de catre NSA

Windows 10 poate avea instalat orice prin exploatarea acestui dll, iar asta pentru ca un hacker poate folosi certificate de securitate false pentru a pacali un utilizator ca o aplicatie malitioasa este de fapt una certificata si sigura. Exploit-ul este extrem de serios si poate fi pacalit pe oricine fara probleme, iar faptul ca NSA a decis sa dezvaluie vulnerabilitatea catre Microsoft ne arata cat de serioasa este situatia, deci toti oamenii cu Windows 10 trebuie sa fie foarte atenti.

Windows 10 are patch-ul de securitate cu rezolvarea pentru problema deja in distributie, deci oricine il poate instala chiar in acest moment pentru a fi cert ca aplicatiile pe care le instaleaza nu au certificate false. Windows 10 a avut foarte multe probleme in ultimul an, insa aceasta dezvaluita de catre NSA este una dintre cele mai periculoase descoperite pana in momentul de fata, iar asta spune multe despre atentia care trebuie sa ii fie acordata acum.

Windows 10 are in mod obisnuit rezolvate destul de rapid problemele care sunt descoperite si anuntate companiei Microsoft, astfel ca de multe ori utilizatorii sunt destul de rapid protejati impotriva problemelor serioase.