Uniunea Europeana vrea sa INTERZICA o Tehnologie foarte IMPORTANTA

Uniunea Europeana vrea sa interzica o tehnologie foarte importanta pentru intreaga lume, iata de ce a fost luata aceasta decizie de catre autoritati.

Uniunea Europeana recunoastere faciala

Uniunea Europeana una dintre cele mai importante tehnologii dezvoltate in ultimul deceniu de catre diverse companii IT, insa o face pentru beneficiul sutelor de milioane de cetateni ale statelor care o compun. Uniunea Europeana vrea sa interzica folosirea recunoasterii faciale in spatiile publice de catre anumite entitati pentru a preveni abuzurile care ar putea avea loc daca tehnologia ar fi folosita fara simt de raspundere de catre oameni.

Uniunea Europeana ia in calcul o interdictie cuprinsa intre trei si cinci ani de zile pentru folosirea sistemelor de recunoastere faciala, si desigur ca a gandit destul de bine acest lucru pentru toti cetatenii. De la aceasta interdictie vor fi excluse serviciile de securitate ale diverselor guverne din Uniunea Europeana, dar si proiectele de cercetare, insa in rest se va interzice folosirea sistemelor de recunoastere faciala pe cetateni.

Uniunea Europeana vrea sa INTERZICA o Tehnologie foarte IMPORTANTA

Uniunea Europeana vrea sa le ofere guvernelor din spatiul comunitar posibilitatea de a analiza posibilele riscuri care exista in cazul in care apar abuzuri pentru folosirea sistemelor de recunoastere faciala. Uniunea Europeana vrea ca guvernele sa faca si institutii speciale care sa monitorizeze felul in care sunt implementate si folosite sistemele de acest gen in spatiile publice, iar asta desigur ca e o veste extrem de buna pentru toata lumea.

“Statele europene ar trebui să ia în considerare interzicerea tehnologiei de recunoaștere facială din locurile publice pentru următorii cinci ani, pentru a oferi șanselor guvernelor să evalueze riscurile de abuz, a spus Comisia Europeană într-o propunere. Interdicția ar scuti serviciile de securitate și proiectele de cercetare. De asemenea, statele membre ale UE ar trebui să creeze autorități speciale pentru a monitoriza normele privind noile tehnologii, inclusiv informațiile despre inteligență artificială, a sugerat comisia în documentul său de consultare.”

Uniunea Europeana are o strategie complet diferita fata de ce a Chinei, de exemplu, acolo sistemele de recunoastere faciala fiind folosite la scara larga in spatii publice pentru o varietate de servicii publice. Uniunea Europeana nu prea vrea ca sistemele de acest gen sa fie exploatate de catre guvernele din spatiul comunitar, insa nu cred ca ne putem face griji ca in Romania cineva va investi prea mult intr-un asemenea sistem pentru un serviciu public.