NASA: Un URIAS ASTEROID Ajunge la Pamant in doar Cateva Ore

NASA a emis o noua alerta privind un nou asteroid urias care ajunge la Pamant in cursul aceste dupa-amiezi, iata cat de periculos este el pentru omenire.

nasa asteroid 200 metri

NASA un urias asteroid se apropie cu foarte mare viteza de Pamant in momentul de fata si urmeaza sa ajunga la planeta noastra in aceasta dupa-amiaza, o alerta fiind emisa de catre agentia spatiala americana. Vorbim despre un asteroid care are dimensiunea de aproximativ 200 de metri, el fiind descoperit acum 11 ani de catre cei de la NASA, iar acum se deplaseaza cu viteza de 64.000 KM/h si va ajunge in cateva ore la Pamant.

NASA a monitorizat acest asteroid timp de 11 ani de zile si a ajuns la concluzia ca desi el nu va lovi Pamantul, este totusi bine sa emita o alerta deoarece va trece la o distanta nu chiar atat de mare de planeta noastra. Cei de la NASA emit in mod obisnuit alerte de acest gen pentru asteroizii care se apropie la distante destul de mici de Pamant, si vorbim aici in termeni relativi deoarece in realitate distanta e considerabila, dar in vastul univers lucrurile sunt vazute altfel.

NASA: Un URIAS ASTEROID Ajunge la Pamant in doar Cateva Ore

NASA a lansat alerta cu doar cateva zile in urma, astfel incat oricine este interesat sa vada un asteroid de mari dimensiuni trecand pe langa Pamant sa o poata face in aceasta dupa-amiaza, in doar cateva ore. Avand in vedere viteza foarte mare cu care se deplaseaza acest asteroid pe langa Pamant, cei de la NASA spun si ca vizualizarea sa va fi extrem de dificila, deci amatorii de astronomie trebuie sa fie foarte atenti in aceasta dupa-amiaza pe cer.

NASA a emis saptamana aceasta alerte pentru mai multi asteroizi care s-au deplasat cu viteza pe langa Pamant, insa vasta majoritate au avut dimensiuni foarte mici si s-ar fi dezintegrat la intrarea in atmosfera. In cazul acestui asteroid care are diametrul de 200 de metri lucrurile nu stau asa, iar asta pentru ca la intrarea in atmosfera acesta nu s-ar dezintegra si ar lovi suprafata provocand pagube insemnate, ceea ce desigur ca nimeni nu vrea.

NASA pregateste si un sistem menit sa devieze asteroizii care se indreapta spre Pamant in momentul de fata, insa el nu va fi pegatit in urmatorii 4 – 5 ani pentru a ne putea proteja asa cum trebuie in realitate.