Telekom: PROBLEME se COMPLICA pentru CLIENTII din Romania

Telekom are probleme foarte mari in Romania si ele se complica serios pentru clientii sai, iata ce nu reuseste grupul de telecomunicatii sa faca acum.

telekom complica

Telekom a inceput anul 2020 cu o problema foarte mare, grupul de telecomunicatii anuntandu-si clientii inca de la finalul anului 2019 in legatura cu o schimbare care ii afecteaza pe toti si acum. Grupul Discovery a decis sa isi retraga toate posturile de televiziune din grila TV a celor de la Telekom deoarece nu s-au inteles cu privire la preturile licentelor de distributie pe care grupul german trebuie sa le plateasca, iar situatia se tot complica acum.

Telekom a pierdut posturile celor de la Discovery, iar grupul a inceput deja sa discute cu unii dintre competitorii germanilor pentru a aduce posturile la ei, impreuna cu unele surprize foarte interesante. Cei de la Vodafone au anuntat zilele trecute ca aduc toate canalele Discovery in grila lor de programe, la doar doua saptamani dupa ce Telekom a inceput un razboi public cu fosta sa companie partenera, unul care nu i-a adus absolut nimic de castigat pana acum.

Telekom: PROBLEME se COMPLICA pentru CLIENTII din Romania

Telekom a cam pierdut contactul cu cei de la Discovery, iar sansele ca un acord sa fie semnat rapid nu par sa fie chiara tat de mari, astfel ca RCS & RDS a anuntat ca va transmite Eurosport 4K pentru clientii sai. Aceste doua anunturi arata ca Discovery cauta alternative dupa ce a pierdut multe milioane de euro de la Telekom dupa scoaterea programelor sale din grila lor TV, iar asta a lasat inclusiv clientii celor de la Orange fara toate aceste posturi.

Telekom le ofera celor de la Orange acces la infrastructura lor, deci implicit si la acordurile de distributie pe care le au pentru posturile TV, deci doua mari grupuri de telecomunicatii din Romania sunt afectate de aceasta decizie. Desi inclusiv Orange e implicata, Telekom nu a reusit sa ajunga la o intelegere cu Discovery in ceea ce priveste reluarea difuzarii programelor, iar lucrurile nu par sa aiba sanse de a se rezolva chiar atat de curand, din pacate pentru clienti.

Telekom cauta sa plece din Romania si probabil ca nu vrea sa cheltuiasca prea multi bani cu distributia acestor posturi TV, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in final pentru clientii sa din toata tara.