Vodafone: Decizia NEASTEPTATA din Europa ce a UIMIT TOATA Lumea

Vodafone a luat o decizie complet neasteptata in Europa care a uimit foarte multa lume, iata ce s-a intamplat, si ce va face compania in anul 2020.

Vodafone decizia

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Europa in acest moment, cu afaceri in foarte multe tari, inclusiv in Romania, iar deciziile luate intr-una dintre ele se aplica gradual si in celelalte. Astazi vorbim despre o decizie pe care putina lume o astepta, una care vine direct din Marea Britanie, acolo unde British Telecom si Vodafone vor sa ii ceara guvernului sa nu interzica echipamentele 5G ale Huawei pentru retelele care vor fi lansate in tara.

Vodafone a luat aceaste decizie dupa ce in urma cu doar cateva luni de zile a suspendat procedurile de alegere a furnizorilor de echipamente 5G din cauza tuturor acuzatiilor care ii erau aduse companiei chinezesti. Vodafone pare sa fi ajuns la concluzia ca nu exista probleme cu privire la echipamentele produse de catre Huawei, astfel ca impreuna cu British Telecom ar putea convinge guvernul Marii Britanii sa nu marginalizeze compania chinezeasca in 2020.

Vodafone: Decizia NEASTEPTATA din Europa ce a UIMIT TOATA Lumea

Vodafone are aceasta decizie foarte importanta anuntata cu nu foarte mult timp inainte ca guvernul din Marea Britanie sa isi anunte pozitia oficiala vis-a-vis de furnizorii de echipamente 5G pentru retelele ce vor fi lansate in tara. Se tot spune ca primul-ministru Boris Johnson nu prea vrea sa interzica Huawei pentru retelele 5G, desi parea sa dea asta de inteles dupa ultima intalnire cu Donald Trump, el fiind sustinut si de serviciile de informatii din tara.

“BT și Vodafone din Marea Britanie au în vedere să îl solicite premierului Boris Johnson să nu riște lansarea rețelelor mobile de generație viitoare, interzicând Huawei-ul Chinei. Marea Britanie urmează să ia o decizie finală cu privire la rolul Huawei în construirea de noi rețele 5G în această lună.”

Vodafone va adopta cu sigurana aceeasi pozitie in toate tarile in care este prezenta in momentul de fata, iar asta ajuta foarte mult compania Huawei sa isi pastreze piete extrem de importante pentru dezvoltarea sa viitoare. Marea Britanie este una dintre pietele unde Huawei vinde catre Vodafone, si nu numai, foarte multe produse, nu doar echipamente de telecomunicatii, iar o interdictie i-ar fi afectat extrem de mult imaginea, dar se pare ca asta nu se va intampla.

Vodafone va lansa retele 5G in foarte multe tari din Europa in urmatoarele luni, astfel ca e de asteptat sa faca lobby si in alte tari pentru ca echipamentele 5G ale Huawei sa nu fie interzise.