Windows 10: Anunt MAJOR pentru SUTE de MILIOANE de Oameni

Windows 10 are un anunt extrem de important facut astazi pentru sute de milioane de persoane de pe intreaga pleneta, iata ce vrea sa faca Microsoft.

Windows 10 cache

Windows 10 este in centrul unui anunt foarte important pentru sute de milioane de oameni de pe intreaga planeta astazi, compania Microsoft dorind sa faca o schimbare extrem de importanta pentru utilizatorii sai. Conform unor informatii privind schimbarile care sunt pregatite pentru Windows 10, se pare ca Microsoft vrea sa faca o modificare in baza careia consumul de energie al bateriei laptop-urilor ar urma sa fie substantial redus din 2020.

Windows 10 a avut inca din vara anului trecut descoperita de catre Microsoft o metoda prin care consumul mare de energie al bateriei laptop-urilor poate fi redus substantial fara prea mult efort. Microsoft a descoperit ca daca este blocata capacitatea Google Chrome de a isi face cache pe mediile de stocare cand oamenii se uita la clipuri video in Windows 10, consumul de energie din bateriile laptop-urilor poate fi substantial redus deoarece acea componenta nu functioneaza.

Windows 10: Anunt MAJOR pentru SUTE de MILIOANE de Oameni

Windows 10 a avut aceasta modificare extrem de buna testat de catre cei de la Microsoft in detaliu, ea fiind trimisa la echipa care dezvolta Google Chrome pentru a fi implementata si in browser in curand. Functia ar urma sa fie activata doar cand Google Chrome este folosit pe un laptop care functioneaza doar pe baza de baterie, nefiind conectat la o sursa de energie, iar Windows 10 va beneficia in acest mod de o perioada mai lunga de utilizare cu browserul activ.

Windows 10 are deasemenea o alta modificare gandita de catre compania Microsoft si pentru accesarea website-urilor, astfel ca anumite pagini nu vor mai fi salvate in cache daca dimensiunea lor e mai mare decat cea acceptata. Aceasta schimbare are fix acelasi efect precum cel al dezactivarii cache-ului pentr filmele redate prin Google Chrome in Windows 10, adica mediul de stocare nu mai este folosit in mod activ, deci nu se consuma si energie.

Windows 10 nu poate avea aceste modificari facute decat daca inginerii celor de la Google implementeaza schimbarile cerute de catre Microsoft, si ramane de vazut cat de mult se vor grabi cu asta.