Android 11: Noua Functie Foarte IMPORTANTA pentru Telefoane

Android 11 are o noua functie foarte importanta dezvaluita pentru telefoane, compania Google facand o schimbare foarte mare pentru toata lumea.

Android 11 compatibilitate

Android 11 va fi lansat in cursul acestui an de catre compania Google pentru telefoanele si tabletele Android din intreaga lume, iar pentru acestea a fost deja dezvaluita o noua functie foarte importanta. Functia in sine reprezinta o schimbare foarte mare pentru modul in care Android 11 va trata aplicatiile pregatite de catre dezvoltatori pentru lansare, iar modificarea vine ca una extrem de buna pentru felul in care sunt pregatite aplicatiile pentru update.

Android 11 urmeaza sa aiba pentru dezvoltatorii de aplicatii o schimbare foarte mare pentru modul in care acestia testeaza aplicatiile in noua versiune a sistemului de operare, cu toate schimbarile pe care le aduce. Practic, dezvoltatorii nu vor trebui sa mai ruleze comenzi ADB in shell pentru a putea verifica daca aplicatiile lor sunt compatibile cu Android 11 si dupa schimbarile de API-uri pe care cei de la Google le-a facut, ci vor putea facea sta dintr-o sectiune dedicata.

Android 11: Noua Functie Foarte IMPORTANTA pentru Telefoane

Android 11 testare compatibilitate aplicatii

Android 11 are prezentata mai sus interfata prin care dezvoltatorii vor putea testa mult mai usor compatibilitatea aplicatiilor lor cu noile API-uri si modificari facute in cadrul sistemului de operare. In cadrul sectiunii “Developer Options” a aplicatiei de setari pentru Android 11 va exista o sectiune speciala numita “App Compatibility Channel”, iar acolo vor putea fi testate mult mai usor functiile compatibile si cu schimbarile aduse de catre Google.

Android 11 vine cu aceasta schimbare dupa foarte multe cereri ale dezvoltatorilor de a avea o metoda mult mai simpla de a testa compatibilitatea aplicatiilor in noile versiuni ale sistemelor de operare. In Android 11 lucrurile se schimba in sfarsit in bine conform cerintelor dezvoltatorilor, dar desigur ca nu totul este stabilit inca, iar Google mai are de facut unele modificari destul de mari pentru ca funcitonalitatea sa fie gata.

Android 11 are aceasta schimbare facuta doar pentru a le usura viata dezvoltatorilor de aplicatii, ea neputand fi folosita si de catre utilizatorii obisnuiti pentru ca ei nu au la ce sa o foloseasca in viata de zi cu zi.