Un Parchet din New York are un Laborator de 10 MILIOANE de Dolari in care SPARGE doar iPhone

Un parchet din New York si-a construit un laborator de ultima generatie in valoare de 10 milioane de dolari pentru a sparge doar telefoanele iPhone.

parchet new york laborator spart iphone

Parchetul pentru districtul Manhattan, din New York, a construit un laborator echipat cu tehnica in valoare de 10 milioane de dolari, singurul sau scop fiind spargerea telefoanelor iPhone ale companiei Apple. Dotat cu tehnica de ultima generatie, care nu e disponibila comercial, dar si o echipa de experti care au lucrat inclusiv pentru armata SUA, seful parchetului din Manhattan, Cy Vance Jr., supravegheaza anchete ce implica mii de telefoane ale Apple.

Laboratorul are inclusiv o camera speciala care izoleaza frecventele radio, astfel ca telefoanele iPhone nu pot fi sterse de la distanta de catre complici ale celor arestati, sau ale suspectilor din anchete. Angajatii de acolo au la dispozitie si un supercalculator care poate genera 26 de milioane de coduri de acces aleatorii pe secunda, ceva absolut incredibil, dar si un robot care poate extrage chip-urile de memorie din telefoane fara a folosi caldura, plus unelte pentru a repara telefoanele stricate.

Un Parchet din New York are un Laborator de 10 MILIOANE de Dolari in care SPARGE doar iPhone

parchet new york laborator spart iphone masa

Toate telefoanele iPhone conectate la calculatoare au parolele sparte prin atacuri de tip brute force, adica pana la cateva mlioane de coduri de acces sunt introduse pana cand este descoperita combinatia corecta. Oamenii de acolo folosesc inclusiv exploit-uri publice pentru a sparge telefoanele, procurorul sef al parchetului care a facut laboratorul spunand ca nu e normal ca Apple si Google sa limiteze accesul politiei la datele din telefoanele suspectilor.

“Acesta nu este apelul lor. Și nu este apelul lor pentru că există ceva mai mare aici în cauză, mai degrabă decât determinarea lor individuală de a echilibra confidențialitatea și siguranța publică. Ceea ce este mai mare este că ai victime și ai o comunitate de aplicare a legii care au imperative puternice care ar trebui recunoscute și echilibrate în mod egal cu factorii de decizie subiecti de către șefii Apple și Google. Astăzi, cred că este dezechilibrat.”

parchet new york laborator spart iphone telefoane

Cam jumatate dintre telefoanele aduse acolo sunt efectiv sparte, iar o problema mare pentru autoritati sunt constantele actualizari lansate de catre Apple, care intaresc securitatea telefoanelor. Pentru autoritati rapiditatea cu care un telefon este spart conteaza foarte mult, astfel ca accesarea din timp a datelor poate ajuta extrem de mult o ancheta aflata in plina desfasurare, si poate contribui la rezolvarea mult mai rapida a unui caz.

Procurorul sef al parchetului districtului New York stie ca solutia sa este una pe care nu orice oras si-o poate permite, si ca e nevoie ca de la marile companii IT sa vina mai multa cooperare in asemenea probleme importante.