Proxima Centauri are MARELE SECRET Dezvaluit de catre Cercetatori

Proxima Centauri are un foarte mare secret dezvaluit de catre cercetatori, iata ce au descoperit acestia dupa foarte multa munca depusa in acest proces.

Proxima Centauri planeta

Proxima Centauri este cea mai apropiata stea de soarele nostru, iar unul dintre marile sale secrete a fost intr-un final dezvaluit de catre cercetatorii care urmaresc cu foarte mare atentie tot ceea ce se intampla in univers. Conform acestora, Proxima Centauri ar avea in orbita sa o planeta care pana in momentul de fata nu a fost descoperita de catre cercetatori, dar vizualizarea sa ne dezvaluie cateva noutati interesante privind acea regiune.

Proxima Centauri are o masa care reprezinta cam o optime fata de cea a soarelui, deci vorbim despre o “stea pitic”, asa cum o numesc cercetatorii, iar planeta care o orbiteaza o face la distanta destul de mare. Cercetatorii sustin ca planeta care se invarte in jurul stelei Proxima Centauri o face la o distanta de 1.5 ori mai mare decat cea a Pamantului fata de soare, deci exista destul spatiu intre ele, si probabil ca planeta nu e la fel de bine incalzita de stea.

Proxima Centauri are MARELE SECRET Dezvaluit de catre Cercetatori

Proxima Centauri a ascuns destul de bine aceasta planeta ce cercetatori, insa primele dovezi ale existentei sale au fost descoperite anul trecut, dar abia acum au reusit sa distinga ceea ce aparea in imagini. Pentru ca existenta acestei planete sa fie confirmata in orbita Proxima Centauri a fost nevoie de o echipa de cercetatori din diverse zone de pe glob pentru analizarea imaginilor care au fost inregistrate in respectiva regiune.

Proxima Centauri a avut lumina emisa analizata in diverse lungimi de unda de catre cercetatori pentru a vedea foarte clar ce se invarte in jurul steiei, multa munca fiind depusa pentru descoperire. Proxima Centauri se afla la 4.2 ani-lumina de Pamant, deci la o distanta uriasa daca ne gandim la masuratorile de pe planeta, dar la una foarte mica, daca ne gandim la vastul univers.

Proxima Centauri ar putea ascunde si alte planete care o orbiteaza, insa avand in vedere ca abia acum a fost descoperita una care e de foarte mult timp acolo, ramane de vazut cat va mai dura pentru a descoperi si altele.