Politia Romana are SCHIMBARI URIASE Anuntate de catre Guvern

Polita Romana are o serie de schimbari foarte mari anuntate de catre Guvern, iata ce reforma majora vrea sa porneasca ministrul Marcel Vela in Romania.

Politia Romana reforma

Politia Romana urmeaza sa aiba parte de o serie de schimbari foarte importante, sau cel putin asta sugereaza un document pregatit de catre Guvern in care sunt descrise modificarile pregatite. Se pare ca ministrul Marcel Vela ar dori ca Politia Romana sa fie combinata cu Jandarmeria, iar rezultatul sa fie o institutie nationala mult mai bine organizata decat este in momentul de fata, dar care ar avea si atributii diferite la oras, sau in mediul rural.

Politia Romana ar urma sa absoarba jandarmeria in orase, ideea fiind preluata de la alte tari din Uniunea Europeana, 19 state membre facand aceasta reforma pentru aceste institutii. In baza acestor modificari, Politia Romana ar urma sa ii trimita pe jandarmi pentru a asigura ordinea publica, dar si in diverse anchete pe care le are in desfasurare, acestia urmand a suplini lipsurile de personal care exista in momentul de fata in anumite situatii.

Politia Romana are SCHIMBARI URIASE Anuntate de catre Guvern

Politia Romana ar urma sa nu mai fie prezenta in mediul rural, acolo unde jandarmii ii vor prelua toate atributiile, iar ofiterii de politie vor actiona doar in mediul urban, coordonandu-i pe cei din mediul rural. Interesant este ca tot Politia Romana ar urma sa intervina si in cazul in care sunt proteste, ceea ce reprezinta o schimbare totala de atributii in comparatie cu ceea ce exista acum, cand jandarmii intervin la toate protestele care au loc in Romania.

Politia Romana ar urma sa aiba reintrodusi si politistii de proximitate, patrule urmand a fi trimise in teren in locul monitorizarii prin intermediul camerelor de supraveghere care exista in mai toate orasele din Romania. Politia Romana urmeaza sa aiba reformata si o brigada speciala de politisti de “elita” care sa intervina cand au loc razboaie intre clanurile interlope, aceasta urmand a functiona in paralel cu structurile actuale de interventie rapida.

Politia Romana are toate aceste modificari propuse de catre Guvern pentru ca eficienta sa sa fie crescuta spre beneficiul cetatenilor din intreaga tara, dar deocamdata nu se stie daca reforma va si fi pusa in actiune.