Biserica Romana: Reactia NEASTEPTATA la SCANDALUL Buletinelor cu CIP

Biserica Romana a avut o reactie neasteptata in scandalul buletinelor cu cip, iata ce au avut de spus inaltii prelati cu privire la introducerea lor.

Biserica Romana buletine

Biserica Romana este in mod inevitabil trasa in scandalul buletinelor cu cip, care a inceput sa prinda amploare dupa ce marti a avut loc o dezbatere publica la MAI cu privire la introducerea lor. Foarte multa lume a fost prezenta, si desigur ca au fost oameni ai unor organizatii care sunt impotriva introducerii buletinelor cu cip, fie din motive spirituale, fie din motive morale, iar Biserica Romana a fost trasa in acest scandal, desi nu cred ca dorea asta.

Biserica Romana a spus acum o saptamana ca nu are nimic impotriva implementarii acestor buletine cu cip in Romania, si ca ele nu afecteaza din punct de vedere spiritual cetatenii din tara. Unii dintre cei prezenti la dezbaterea publica de la MAI se tem ca buletinele cu cip ne pun in pericol mantuirea, insa Biserica Romana spune ca nu se pune problema de asa ceva, un reprezentant al sau spunand ca oamenii nu inteleg pe deplin ce inseamna aceasta schimbare.

Biserica Romana: Reactia NEASTEPTATA la SCANDALUL Buletinelor cu CIP

Biserica Romana da indirect de inteles faptul ca autoritatile din Romania ar trebui sa explice mult mai bine ceea ce inseamna noile carti de identitate cu cip, iar asta deoarece n-ar trebui sa existe temeri cu privire la ele. Biserica Romana este de parere ca din punct de vedere teologic temerile oamenilor sunt excesive si nejustificate, ceea ce ar trebui sa ii linisteasca pe cei care sunt acum impotriva acestor carti de identiate, cel putin din punct de vedere spiritual.

“Anumite reactii negative motivate religios referitoare la noile cărți de identitate anunțate de MAI sunt provocate probabil de neînțelegerea deplină a conținutului acestui proiect (explicat de autorități), dar și de temeri excesive și nejustificate din punct de vedere teologic. Problema cărții de identitate nu este una de natură teologică, ci administrativă. Este vorba despre „identitatea” noastră de tip cetățenesc, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă.”

Biserica Romana nu vrea ca oamenii sa raspandeasca panica in mod nejustificat cu privire la aceste buletine cu cip deoarece problema in ceea ce le priveste nu este una teologica, si nu are legatira cu identitatea spirituala. Reactia pe care o are Biserica Romana este cea mai potrivita in acest context in care unii dintre oameni sunt total impotriva acestui tip de documente de identificare, si care ar putea genera temeri inutile in randul populatiei.

Biserica Romana a sustinut si initiativa autoritatilor de a introduce pasapoarte biometrice acum cativa ani de zile, ceea ce desigur ca a fost un lucru perfect normal, iar ceea ce vedem acum pentru buletinele cu cip intra in aceeasi categorie.