Planeta Marte: NASA anunta o PROBLEMA MAJORA cu Impact Serios

Planeta Marte are dezvaluita o problema foarte importanta de catre cercetatorii de la NASA, iata ce au anuntat acestia pentru intreaga lume astazi.

Planeta Marte robot

Planeta Marte are din partea NASA facut un anunt extrem de important cu privire la o problema foarte serioasa care a fost intampinata acolo si care le afecteaza serios activitatea de explorare a locatiei. Cei de la NASA au dezvaluit in cursul zilei de ieri faptul ca robotul Curiosity trimis pe planeta Marte pentru a explora o zona cat mai vasta a intampinat o problema tehnica din cauza careia nu se mai prea poate orienta chiar atat de bune in spatiu.

Planeta Marte este explorata de robotul Curiosity de foarte multa vreme, el reusind sa ii ajute pe cercetatorii de la NASA sa faca o serie de descoperiri extrem de importante care nu ar fi fost posibile altfel. Desi robotul Curiosity a fost de mare ajutor pentru cei de la NASA, se pare ca in calatoriile sale de pe planeta Marte, robotul a ramas fara informatiile vitale care il ajuta sa se miste pe corpul cosmic din galaxia noastra, astfel ca a ramas blocat in loc.

Planeta Marte: NASA anunta o PROBLEMA MAJORA cu Impact Serios

Planeta Marte a reusit cumva sa-i dea peste cap instrumentele robotului Curiosity, astfel ca el nu stia la ce altitudine se afla, ce pozitie au toate bratele in raport cu unitatea sa centrala, in ce pozitie sunt rotile, etc. Robotul Curiosity verfica toate aceste informatii inainte de a face orice fel de miscare pe planeta Marte, chiar daca ea vine de la NASA, iar in lipsa datelor s-a blocat complet, ceea ce le-a dat mari batai de cap inginerilor agentiei spatiale americane.

“Într-o ultimă serie de activități, Curiosity și-a pierdut orientarea. Câteva cunoștințe despre atitudinea sa nu erau tocmai corecte, deci nu putea face evaluarea esențială a siguranței. Astfel, Curiosity a încetat mișcarea, înghețându-se în loc până când cunoașterea orientării sale poate fi recuperată. Curiozitatea ne-a trimis informații, așa că știm ce s-a întâmplat și putem dezvolta un plan de recuperare.”

Planeta Marte este un mediu care nu se dovedeste a fi chiar atat de propice pentru a mentine in functiune nici macar robotii, dar inginerii de la NASA au facut deja un plan pentru a repune in functiune robotul Curiosity. Inginerii trebuie sa informeze robotul in legatura cu toate datele de care are nevoie pentru a se putea misca din nou liber pe planeta Marte, iar acest proces nu va fi unul care se va desfasura foarte rapid, ceea ce nu e neaparat un lucru bun.

Planeta Marte inca mai are un spatiu vast care nu a fost explorat de catre NASA inainte ca primii oameni sa ajunga acolo, astfel ca mai exista foart emulte de analizat inainte de trimiterea primelor nave spatiale cu astronauti.