UBER: SCANDAL URIAS, la CE TE OBLIGA Compania cand Faci Curse

UBER este implicata intr-un scandal urias din cauza modului in care isi obliga utilizatorii, fara sa stie, sa renunte la anumite drepturi [e care le au.

UBER scandal

UBER este implicata intr-un scandal urias din cauza termenilor si conditiilor care trebuie acceptati obligatoriu de catre cei care vor sa efectueze curse prin intermediul platformei de ridesharing. Vorbim despre un caz din SUA, acolo unde termenii si conditiile de utilizare ai UBER obliga oamenii, printre altele, sa aiba minim 18 ani cand sa inregistreaza, sa nu foloseasca carti de credit furate, sau sa renunte la juriu in caz de proces, iar ultima prevedere i-a adus scandalul.

UBER a fost chemata in judecata de catre o femeie care a fost pasager intr-o masina a platformei care a fost implicata intr-un accident in Philadelphia, ea suferind o fractura la coloana, leziuni la nivelul creierului, si altele. Soferul masinii UBER in care femeia efectua o cursa a trecut pe culoarea rosie a semaforului intr-o intersectie si s-a ciocnit de un alt autovehicul, femeia chemand compania in judecata pentru a-i cere despagubiri pentru traumele fizice si psihice suferite.

UBER: SCANDAL URIAS, la CE TE OBLIGA Compania cand Faci Curse

UBER a cerut in instanta ca procesul sa se desfasoare fara juriu pentru ca la crearea contului in platforma femeia s-a obligat sa nu cheme compania in judecata cu juriu, care sa-i determine si despagubirile. Miscarea e una josnica, demna de UBER, dar judecatorul in fata caruia a ajuns cazul a hotarat ca nu exista vreo dovada din partea companiei ca femeia stia la ce e obligata cand si-a facut cont in platforma, deci dreptul sau nu a fost pierdut.

“Când descărcați aplicația Uber, sunteți de acord că aveți mai mult de 18 ani, că nu utilizați un card de credit furat pentru a vă plăti șoferul și – dacă sunteți ca o femeie din Philadelphia și vă fracturați coloana vertebrală într-o mașină Center City crash – că nu veți căuta un proces de juriu împotriva companiei. Într-un hotarare de 19 pagini din această lună, judecătorul Abbe F. Fletman din Philadelphiaa făcut dat castig de cauza partii Kemenosh, determinând ca, deoarece aplicația face posibilă înregistrarea la serviciile Uber fără a face clic pe un hyperlink pentru a revizui termenii serviciului companiei, „la înregistrarea contului nu s-a comunicat în mod corespunzător o ofertă de arbitraj în conformitate cu legea Pennsylvania. “”

UBER poate face apel impotriva acestei decizii, ceea ce mai mult ca sigur se va intampla, dar mai mult decat atat, va urma si indicatiile judecatorului pentru in viitoare procese pretentiile sale sa fie valide. Asta inseamna ca, fara sa stie, oamenii renunta la procese in care sa fie despagubiti corect de catre companie, dar UBER e interesata doar sa faca bani, astfel ca in acest caz femeia va avea mai mult ca sigur dreptul sa-i cheme in judecata, dar altii nu.

UBER are aceasta politica de obligatii incredibil de imorale in SUA, insa sunt sigur ca si in Romania exista niste prevederi similare care sunt gandite impotriva consumatorilor de rand.