Politia Romana: Anunt de ULTIMA ORA de la Guvern pentru Cetateni

Politia Romana guvern

Politia Romana este in centrul unui anunt de ultima ora venit de la Guvernul Romaniei pentru cetateni, iar asta indeplineste practic o promisiune facuta chiar saptamana trecuta pentru cei care me vegheaza pe drumurile publice.

Politia Romana urmeaza sa aiba brigazile rutiere din orase dotate cu nu mai putin de 9000 de camere video pentru inregistrarea tuturor interactiunilor dintre politisti si soferi in momentul in care acestia sunt trasi pe dreapta.

Politia Romana va avea politistii de la brigazile rutiere echipati cu aceste camere care vor fi pozitionate in zona pieptului, soferii urmand a fi anuntati ca sunt inregistrati, iar imaginile vor fi folosite inclusiv ca probe in instanta.

Politia Romana a derulat un proiect pilot in cadrul caruia a testat 300 de camere pe politistii de la brigazile rutiere din tara, iar pentru ca el a avut succes, acum vor fi cumparate 9000 de camere cu suma de 5.8 milioane de LEI.

Politia Romana va folosi cele 9000 de camere pentru peste 40.000 de politisti care isi desfasoara activitatea in Romania, ele urmand a fi oferite prin rotatie pentru toti dintre acestia, deci teoretic ar trebui sa mearga incontinuu.

Politia Romana va inregistra toate interactiunile cu soferii, deci orice tentative de mita, violenta verbala, sau fizica, vor putea fi inregistrate, astfel ca in instanta soferii vor fi sanctionati fara a mai putea contesta amenzile cu succes.