Apple Anunta RECORDURI de Vanzari si Profit Multumita iPhone 11, AirPods

apple record vanzari iphone 11 airpods

Apple a anuntat ieri recorduri de vanzari pentru perioada octombrie – decembrie 2019, cu un record uimitor in materie de incasari, si totul multumita seriei de telefoane iPhone 11, dar aparent si noilor casti AirPods.

Apple a anuntat incasari de 91.8 miliarde de dolari in cele 3 luni de zile, cu profit de 22.2 miliarde de dolari, cifre absolut uluitoare care ne arata cat de mare este compania Apple in momentul de fata in intreaga lume.

Apple a generat intr-un singur trimestru fiscal din 2019 incasari care reprezinta aproape jumatate din totalul incasarilor pentru anul 2018, iar asta ar trebui sa va spuna totul despre cat de bun a fost anul 2019 pentru companie.

Apple refuza sa mai ofere cifre pentru vanzarile fiecarui tip de produs, dar telefoanele iPhone au adus 55.96 miliarte de dolari in T4 2019, Mac-urile au adus 7.16 miliarde, iPad 5.98 miliarde, iar wearable-urile si accesoriile au adus 10.01 miliarde de dolari.

apple record profit t4 2019

“Suntem încântați să raportăm cele mai mari venituri trimestriale ale companiei Apple, alimentate de cererea puternică pentru modelele noastre iPhone 11 și iPhone 11 Pro și de înregistrările în permanență pentru servicii și articole de purtat. În trimestrul vacanței, baza activă de dispozitive instalate a crescut în fiecare dintre segmentele noastre geografice și a ajuns acum la peste 1,5 miliarde. Considerăm acest lucru ca un testament puternic al satisfacției, angajamentului și loialității clienților noștri – și un motor important al creșterii noastre peste tot.”

Apple ramane in continuare dependenta de iPhone, care a generat peste jumatate din incasarile totale, dar procentul e mai mic decat cel de 70% din anii trecuti, iar asta multumita serviciilor si wearable-urilor/accesoriilor, care au adus impreuna 22.73 miliarde de dolari.