iPhone 9: Productia Afectata din Cauza Coronavirus in China

iPhone 9 Coronavirus

iPhone 9 va avea productia afectata din cauza Coronavirus, iar ast apentru ca toata are loc in China, acolo unde in momentul de fata multe orase sunt blocate, iar populatia e destul de speriata din cauza virusului periculos.

iPhone 9 trebuia sa fie lansat in martie de catre Apple, insa productia sa va fi afectata mai mult ca sigur de masurile de siguranta impuse de catre guvern din cauza Coronavirus, dar si de frica unor cetateni de a se imbolnavi.

iPhone 9 ar putea avea lansarea amanata din cauza Coronavirus, cei de la Apple spunand ca se asteapta inclusiv ca incasarile pentru T1 2020 sa fie afectate de ceea ce se intampla in China, dar incearca sa atenueze impactul.

iPhone 9 va fi fabricat de Foxconn, poate si de Pegatron, ambele cu fabrici in China, iar analistii care urmaresc lanturile de distributie ale Apple spun ca e imposibil ca productia sa nu fie afectata de Coronavirus din China.

“Practic, toate iPhone-urile lumii sunt fabricate în China, în principal de către Foxconn Hon Hai Precision Industry Co. la așa-numitul iPhone City din Zhengzhou și de Pegatron Corp. pe un loc de asamblare în apropiere de Shanghai. Fiecare dintre aceste locații se află la mai mult de 500 de kilometri distanță de Wuhan, în centrul Chinei, epicentrul focarului viral, dar această distanță nu le imunizează de efectele sale.”

iPhone 9 va fi produs in cantitatile cele mai mari de catre Foxconn, care in mod normal ar fi trebuit sa faca angajati in februarie pentru a produce telefoanele, dar a sustine si o crestere de 10% a productiei iPhone 11.

Coronavirus blocheaza intr-o buna masura aceste planuri pentru ca oamenii nu se vor mai inghesui la cozi in fata fabricilor, iar partenerii care livreaza componente pentru telefoane vor avea aceleasi probleme, deci toata lumea e afectata.