Huawei: Anuntul INCREDIBIL din Germania care a ZGUDUIT Europa

Huawei este in centrul unui anunt incredibil care a venit din Germania si care a zguduit intreaga Europa, iata ce a fost dezvaluit de catre guvern.

Huawei zguduit germania

Huawei a avut zilele trecute parte de o veste foarte buna dupa ce Marea Britanie a anuntat ca nu ii va interzice in totalitate accesul la retelele sale 5G, insa astazi vine si o veste foarte proasta pentru companie. O celebra publicatie din Germania sustine ca in baza unor documente guvernamentale vizionate de jurnalisti, guvernul de acolo ar avea dovezi ca Huawei a colaborat cu serviciile de informatii din China, probabil oferindu-le accest la unele date.

Huawei a raspuns in replica spunand ca informatiile sunt complet false, si ca nu a colaborat vreodata cu serviciile de informatii din China, insa e greu sa o crezi cand guvernul de la Beijing o apara cu atat de multa putere. Jurnalistii ar fi vazut un document al ministerului afacerilor externe care confirma faptul ca informatiile furnizate de catre SUA cu privire la Huawei ar fi confirmat faptul ca aceasta companie, ca si altele din China, nu trebuie sa aiba acces la date care pun in pericol siguranta nationala a tarii.

Huawei: Anuntul INCREDIBIL din Germania care a ZGUDUIT Europa

Huawei a afirmat ca ziarul german prezinta acuzatii vechi si nefondate, mergand pe aceeasi “placa” pe care a avut-o si pana acum, cand a spus fara oprire ca nu a cooperat cu autoritatile din China in vreun fel. Desigur ca nici atunci si nici acum nu a crezut nimeni ceea ce spune Huawei, ar daca acel document este real si SUA a prezentat dovezi care confirma ca au fost oferite informatii catre serviciile de informatii din China de catre companie, atunci situatia e serioasa.

“Raportul Handelsblatt a menționat un document confidențial al Ministerului Afacerilor Externe, potrivit căruia informațiile transmise de oficialii americani au reprezentat clar faptul că companiile chineze erau parteneri nesiguri pentru construirea de rețele mobile 5G de generație viitoare. La sfârșitul anului 2019, informațiile ne-au fost transmise de către SUA, conform cărora Huawei s-a dovedit că a cooperat cu autoritățile de securitate din China.”

Huawei desigur ca nu va recunoaste vreodata aceasta problema, si desigur ca va spune totdeauna ca informatiile sunt false, iar americanii ar cam trebui sa publice tot ceea ce spun ca au de vreun an si ceva, dar tin ascuns. Marii Britanii nu i-a prea pasat de ceea ce a vazut la americani, asa ca le-a permis celor de la Huawei sa isi ofere echipamentele de telecomunicatii catre operatorii locali, chiar daca intr-o format limitata, marginalizand produsele sale.

Huawei ar putea avea parte de un tratament similar si in Germania, acolo unde guvernul este indecis cu privire la solutia care ar trebui adoptata, iar asta in ciuda numeroaselor avertismente venite de la americani.

UPDATE: Huawei mi-a transmis urmatoarea pozitie vis-a-vis de cele afirmate de catre ziarul german.

“Huawei Technologies nu a făcut și nu va face niciodată ceva care să compromită securitatea rețelelor și a datelor clienților companiei. Articolul publicat de Handelsblatt repetă aceleași supoziții vechi și nefondate, fără să ofere vreun fel de dovezi clare.”