NASA: Planul Primei Misiuni spre Marte Dat Complet Peste Cap

NASA are planul primei misiuni catre planeta Marte dat complet peste cap, iata ce ii incurca acum calculele pentru a duce primii astronauti acolo.

nasa plan marte

NASA are planul de a trimite primii oameni pe planeta Marte complet dat peste cap de catre Camera Reprezentantilor din SUA, care a modificat modul in care ar trebui sa se desfasoare misiunile. NASA a hotarat ca pana in 2024 ar trebui sa primita iar astronauti pe LUNA, inclusiv prima femeie, iar acolo sa construiasca o baza lunara de pe care sa pregateasca trimiterea primilor astronauti catre planeta Marte in alte nave decat cele cu care au venit de pe Pamant.

NASA are ideile schimbate complet de catre cei din Camera Reprezentantilor, iar asta pentru ca ei nu considera ca e necesara o statie spatiala in orbita Lunii pentru a trimite oamenii pe Marte. Ei ar vrea ca NASA sa trimita astronautii de pe Pamant pe o baza spatiala mai indepartata de Luna, iar de acolo ei sa fie retrimisi catre planeta Marte in, probabil, aceeasi nava, sau poate intr-o nava diferita, ceea ce mai complicat.

NASA: Planul Primei Misiuni spre Marte Dat Complet Peste Cap

NASA dorea sa cumpere de la diversi producatori americani inclusiv modulele lunare cu care astronautii ar fi trebuit sa se deplaseze pe suprafata Lunii, dar se pare ca nici asta nu e pe placul alesilor americani. Acestia ar dori ca NASA sa isi faca singurele modulele lunare in loc sa le cumpere de la alte companii, acest lucru punand si mai multa presiune calendarul pe care agentia spatiala l-a gandit atat pentru a trimite oamenii pe LUNA, cat si pe planeta Marte in urmatorul deceniu.

“Planul NASA de a se întoarce pe Lună în 2024 ar putea fi amânat, cu o nouă propunere care sugerează agenția spațială americană să-și reducă accentul pe o altă aterizare lunară și să se concentreze pe o misiune umană pe Marte. Una dintre cele mai mari modificări avute în vedere de factură este Gateway. Nu ar mai trebui să fie pe orbită în jurul Lunii și, în schimb, ar fi cunoscută sub numele de Gateway to Mars. Deși ar fi folosit în continuare ca punct de înscenare pentru eventuala misiune echipajată pe Marte, nu va mai fi necesară serviciul debarcărilor lunare.”

NASA ar trebui sa aiba un plan mult mai simplu de a ajunge pe planeta Marte, daca ar fi sa judecam dupa ceea ce spun alesii americani, dar realitatea este ca tot ceea ce au gandit expertii e modificilitat de oameni simpli. NASA nu e prea multumita de aceste modificari, si desigur ca nu ar vrea ca propunerea legislativa care face aceste modificari sa fie adoptata, insa e nevoie de multa munca de convingere pentru a-si indeplini obiectivul.